son haberler

GÜREL; “TURAN ÜLKÜSÜ DİL BİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞECEKTİR”

Yayınlanma Tarihi: 7 Kasım 2022 okunma

GÜREL; “TURAN ÜLKÜSÜ DİL BİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞECEKTİR”
Gündem
0

TİMEF GENEL BAŞKANI ŞAKİR GÜREL; “TURAN ÜLKÜSÜ DİL BİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞECEKTİR”

“Ebedi Birlik” Gençler Sosyal Birliğinin düzenlediği ” Tarihten beri: Azerbaycan-Türkiye ilişkileri!” Zoom platformunda Azerbaycanlı gençlere hitap eden TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel; “Turan Ülküsü dil birliği ile gerçekleşecektir” dedi.

Ebedi Birlik Gençler Sosyal Birliği Başkanı Şahin Aliyev’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantının onur konuğu, TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel’di. Azerbaycan tarihini özetleyerek ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Gürel; “1120’li yıllardan günümüze kadar Azerbaycan tarihine damga vurmuş Selçuk beyden, çağrı beyden Sultan Tuğrul’a, Sultan Alparslan’dan Atabey İldeniz’e, Mehmet Emin Resulzade’den, Ebulfeyz Elçibey’den Haydar Aliyev’e kadar atalarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dua ile yadediyorum. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sn. Haydar Aliyev’e de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum. Azerbaycan Türklüğünün Selçuklu’yla, Osmanlı’yla, Türkiye’yle birlik ve beraberliği aşikardır. Bu birlik ve beraberlik, Turan Ülküsü yolculuğunda tüm Türk Cumhuriyetlerine örnektir. Günümüzde bu Ülküyü daha yükseklere taşımak, gerçekleştirmek, İki Devlet Tek Millet düsturu ile hareket Türkiye-Azerbaycan arasında olduğu gibi tüm Türk Cumhuriyetleri arasında dil birliğinin sağlanması ile olur. Bu uğurda mücadele veren siz Azerbaycan gençliğini yürekten kutluyorum” dedi.

Toplantı, Azerbaycanlı gençlerin sorularını cevaplayan TİMEF Başkanı Gürel’e, Ebedi Birlik Gençler Sosyal Birliği Başkanı Şahin Aliyev’in teşekkür konuşması ile sona erdi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.