son haberler

Hıdırellez Ateşi Terme’de Yanacak

Yayınlanma Tarihi: 7 Mayıs 2015 okunma

Hıdırellez Ateşi Terme’de Yanacak
Gündem
0

Baharı coşkuyla karşılamaya hazırlanan Terme Belediyesi, Hıdrellez ateşini Terme-Sakarlı’da yakacak. 09-10 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek 19. Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında müzik dinletileri, halk oyunları sunumu, at yarışları, güreş ve havai fişek gösterileri yer alıyor.

Kışın soğuk ve karanlık havasından çıkıp, baharın sıcaklığına ve aydınlığına kavuşulması anlamına gelen Hıdırellez, her yıl olduğu gibi bu yıl da on binlerce insanı Terme Sakarlı Mahallesi’nde buluşturmaya hazırlanıyor. Terme Sakarlı Mahallesi mera alanında yapılacak şenlikler 9 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak ve 10 Mayıs 2015 Pazar akşamı sona erecek.

Yağlı Güreşler ve At Yarışları Yapılacak

19. Terme Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında 9 Mayıs Cumartesi günü, 2014 Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, 2005 Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz; 2002 Kırkpınar Başpehlivanı Hasan Tuna; Kırkpınar baş ve başaltı pehlivanlarının katılımı ile yağlı güreşler, 10 Mayıs Pazar günü de at yarışları yapılacak.

Yöresel kültürleri gelecek kuşaklara aktarmak için bu tür etkinliklerin çıtasını her geçen yıl artıracakları açıklamasında bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Doğanın her baharda canlanışı, dünyanın her yerinde yaşayan insan toplulukları tarafından, kendi kültürlerine uygun biçimlerde kutlanır. İnsan ve doğa arasındaki iletişimi, baharı ve umudu simgeleyen bir kültürel geleneğimiz olan Hıdırellezin 19’cusunu bu yıl coşkulu bir biçimde kutlayacağız. Belediyemizce dopdolu bir festival programı hazırlayarak, ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına renk katacağız.” dedi.

İki gün sürecek etkinlikler kapsamında at yarışları, Kırkpınar başpehlivanlarının katılacağı yağlı güreşler, müzik dinletileri, kültür sanat etkinlikleri olacağını kaydeden Başkan Kul sözlerine şöyle devam etti: “Bahar, heyecan getirir, mutluluk getirir. Bu mutluluğu tüm halkımızla paylaşmak için cumartesi ve pazar günü şenlik alanında olacağız. Müzik dinletilerimizle, halk oyunlarımızla, dev ateşlerimizle baharı karşılayacağız. Etkinliğimize herkes davetlidir.” açıklamasında bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.