son haberler

İhtiyaç Sahiplerine ‘Yardım Eli’

Yayınlanma Tarihi: 3 Temmuz 2015 okunma

İhtiyaç Sahiplerine ‘Yardım Eli’
Gündem
0

Ünye’de Ramazan şenlikleri tüm hızıyla sürerken, şenlik kapsamında Cumhuriyet Meydanına kurulan Yardım Eli standı dikkat çekiyor. Stantta hayırseverler vatandaşların evde yaptığı yiyecek ve içecekler satılırken, gelirler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Şimdiye kadar 14 ihtiyaç sahibi aileye ulaşan ‘Yardım Eli’ standı, tüm Ünyelilerin desteğini beklerken, herkesi ‘veren el’ olmaya davet ediyor.

ihtiyac_sahiplerine_yardimeli (2)Yardım konusunda stant kurarak aracı olan Fatma Çalık, gazetemize açıklamalarda bulundu. Çalık ilk olarak Çin devletinin Uygur Türklerine uyguladığı zulme değinerek; “Yıllardır etnik kimliği, inancı gereği zulme maruz kalan din kardeşlerimizin sosyal paylaşım sitelerinde acı yaşamlarından bölümler izliyor ve paylaşıyoruz. Bizler belki onlara ulaşamıyor, katkı sağlayamıyoruz; fakat önce çevremizdekilere göstereceğimiz hassasiyet bizim birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacaktır. Özveri, fedakârlık, merhamet duygularımız paylaşarak gelişecek, çocuklarımızın ve çevremizin de önce Ünye’miz, sonra ülkemiz ve dünya mazlumlarına göstereceği insancıl hassasiyet devam edecektir” dedi.ihtiyac_sahiplerine_yardimeli (3)

Çalışmaları hakkında bilgiler vererek vatandaşları ‘veren el’ olmaya davet etmeyi ihmal etmeyen Çalık; “Bizler Ünye’mizde bu kadar çok destek varken hiçbir kardeşimiz darda kalmasın, aç yatmasın diye yola çıktık. Güçlü ekonomisi ve ihtiyaç sahiplerine verdiği destekle ülkemiz, belediyelerimiz örnek teşkil etmektedir. Çaresizliğini kaderim diye kabullenmiş ihtiyaç sahibi ailelerimizin durumunu onlara ilettiğimizde durumları mutlaka değerlendirilmiş ve her zaman gereği yapılmıştır. Bazı acil ihtiyaçların karşılanması gerektiği durumlar için de standımızdan elde edilen geliri kullanarak katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 14 ailemize katkıda bulunmak nasip oldu. Ünye Belediyemize ve standımıza gönüllü olarak katkıda bulunan bütün kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. İftardan önce tatlı ve börek çeşitlerimizle, iftardan sonra da sahura kadar içecek ve yiyecek çeşitlerimizle sizleri de standımıza “veren el” olmaya bekliyoruz. Rabbim bütün kardeşlerimizin niyetlerini kabul etsin ve işlerimizi hayırla tamamlasın inşallah” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.