son haberler

İkizceliler Rekolteden Memnun

Yayınlanma Tarihi: 16 Haziran 2015 okunma

İkizceliler Rekolteden Memnun
Gündem
0

İkizce İlçesi’nde taban araziler dışındaki yüksek kesimde rekoltenin baskın olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, “İnşallah bu yıl üreticilerimizin yüzü gülecek” dedi.

Geçen yıl yaşanan zirai don olayın nedeniyle İkizce’de ki fındık üreticilerinin de çok mağdur olduğunu, bu yılki rekoltenin ise yüksek olması nedeniyle üreticiler adına sevinçli olduklarını belirten İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, ziraat mühendisleri ile bölge bölge fındık bahçelerini gezerek gerek rekolte gerekse de zirai hastalıkla ilgili incelemeler yaptıklarını söyledi.

Bu yıl İkizce’de zirai don olayının yaşanmadığını belirten Çalık; “İkizce’de 130 rakıma kadar olan bölgede fındık seyrek, ancak buradan yukarıya çıkınca baskın fındık var. 400 rakımın üzerinde küllenme hastalığı şikâyetleri geldi. Buna da ziraat mühendislerimiz kükürt ve bir ilaç tavsiye ediyorlar. Ancak 400 rakımın altındaki bahçelerde küllenme hastalığına rastlamadık. Ziraat Odaları olarak bizim ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin bunun üzerinde çalışmaları devam ediyor. Eğer bundan sonra da her hangi bir olumsuzluk yaşanmazsa bereketli bir sezon geçireceğimizi umut ediyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.