son haberler

İkizce’ye Tarihinin En Büyük Yatırımları Yapılıyor

Yayınlanma Tarihi: 18 Haziran 2015 okunma

İkizce’ye Tarihinin En Büyük Yatırımları Yapılıyor
Gündem
0

İkizce’de, Büyükşehir ile birlikte tarihinin en büyük yatırımları bir bir hayata geçiyor. Su sorununun çözüldüğü ilçe, yol çalışmaları ile adeta şantiyeye döndü. Aynı anda birçok mahalle yolunda genişletme çalışmalarının yapıldığı İkizce’de yollar sıcak asfaltla kaplanacak.

İkizce ilçesinde ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesinin başlattığı çalışmalar, yaz mevsimi ile birlikte hız kazandı. Özellikle Çaybaşı bağlantı yolu ile Şenbolluk ve Devecik Mahalle yollarında sürdürülen çalışmalarla ilçede yol sorunu tarih olacak.

İlçenin adeta şantiyeye çevrildiğini ifade eden İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, başlatılan çalışmaların seçimlere de olumlu yansıdığını söyledi. Başkan Söğüt, “Türkiye’nin tamamında olduğu gibi seçim İkizce’de çok sakin geçti. 30 Mart’a göre başarılıyız. %58 gibi bir oy aldık. Rakiplerimizin biri %14 diğeri ise %17 oy aldı. Bu neyin neticesinde oldu? Göreve geldiğimiz günden itibaren Büyükşehir ile beraber hiç durmadan çalışıyoruz. Şu anda halkımız zaten bunun bilincinde. Ben bu çalışmaları görüp de yüksek oranda oy veren halkımıza çok teşekkür ediyorum. İkizce gerekeni yaptı, biz kendimizi başarılı buluyoruz ama daha başarılı olmamız lazım. Bu kapanan daha önce belde olup mahalleye dönüşen yerlerde oy oranlarının yüksek olması, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetler sayesinde” dedi.

ikizceye_tarihinin_enbuyuk_yatirimlari_yapiliyor (2)“Daha Berrak ve Kesintisiz Su”
İlçe halkına söz verdikleri yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Söğüt, “Büyükşehir Belediyesi ve İkizce Belediyesi olarak söz verdiğimiz yatırımların büyük bir bölümü bu yıl içerisinde yapılacak. İkizce’de ki mevcut arıtmanın ihalesi bitti. Eylül ayı içerisinde bu arıtma bitmiş olacak ve İkizceli halkının hizmetine girmiş olacak. Bu gerçekten İkizce için çok önemli bir proje. Bizim zaten İkizce’de su kesintisi diye bir problemimiz yok. Biz gelmeden önce çeşmelerden çamur akıyordu, şu anda zaten Büyükşehir su alma yapısını değiştirdi kısa zamanda. O günden bu yana suyumuz çamur akmıyor ama 4 ay sonra İkizce halkı çok daha berrak ve temiz su içecek. 7 Km’lik Yoğunoluk su isale hattı da bitmek üzere” diye konuştu.

“Yollar Genişletilerek Asfaltlanacak”
Söğüt açıklamasında; “İkizce’de sathi kaplama olarak 4 tane ana belde yolumuz var. Bu yol ağının uzunluğu 20 Km civarında. Pazartesi gününe de talimat verildi. İlk olarak Özpınar yolu, daha sonra Dumantepe, Derebaşı ve Düzmeşe yoluna sathi kaplama yapılacak. Şu anda kale yolunu son sürat açıyoruz, genişletiyoruz. 20 senedir girilmeyen kale yolunu İkizce Belediyesinin makineleri ve Büyükşehirle beraber şu anda %80’ini bitirdik. Gaziler’de dere yolunun tamamını İkizce Belediyesi olarak bitirdik. Orayı asfaltlamaya hazırlanıyoruz ve şu anda mıcırı hazır. Yine İkizce’de Büyükşehir Belediyesinin 32 kilometre sıcak asfaltı var. Yolların asfaltlanması için altyapılar hazırlanmakta, kanallar, duvarlar yapılmakta. Allah nasip ederse bu iş bu sene bitecek” dedi.

ikizceye_tarihinin_enbuyuk_yatirimlari_yapiliyor (3)“Hukuki Sorunları Aşmaya Çalışıyoruz”
İkizce’yi sahile bağlayan toplam 14 km’lik yolun 7 km’sinin daha önce tamamlandığını, kalan 7 km’lik kısımda ise kamulaştırma sürecinin devam ettiğini de ifade eden Başkan Bahri Söğüt, “Göreve geldiğimiz günden beri Karayolları Bölge Müdürlü ile beraber Akçay-İkizce arasında ki 14 Km’lik anayolu ile alakalı ciddi çalışmalarımız var. Bu yolun 7 Km’si yapılmış geriye kalan diğer 7 Km’si ise istimlak bedelleri konusunda yaşanan sıkıntılarla kalmış. Vatandaşlarımızın bir kısmı verilen istimlâk bedellerini az buldu ama %90’ı parasını aldı. Geriye kalan arkadaşlarımızda yolun geçmesine mani değiller. Yol geçsin istiyorlar ama kanunen haklarımız saklı kalsın diye bize imzalarını verdiler. Bu arkadaşlarımızla bizzat görüştük, evlerine gittik hem çaylarını içtik hem de bu yolun geçmesi için tamamından muvafakatlerini aldık. Karayolları Bölge Müdürlü ile yaptığımız temaslarda bu ayın 26’sında Asliye Hukuk mahkemesin de dava açıldı tekrar fiyat tespitleri olacak. Mahkeme bizden buralar için metrekare fiyat istedi. Bizde bunların tamamını mahkemeye ulaştırdık. Bu yolun zaten bir an önce yapılması ana hedefimiz. O yüzden hızlı hareket ediyoruz. Eğer bu yol yapılırsa büyükşehrin yapacağı yollarla birlikte bütün mahallelerimize çok kısa sürede ulaşacağız. Ayrıca bu sayede İkizce’de ki hareketlilik %40 artacaktır” dedi.

“Biz Bir Ekibiz”
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın birlikte TV programına çıkma teklifine iştirak edememesinin bazı yayın kuruluşlarınca, farklı yorumlandığını ve sanki iki ilçe belediye başkanı arasında bir tartışma yaşanmış gibi gösterilmek istendiğini belirten İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, “Ünye Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çamyar ile hiçbir problemiz ve tartışmamız söz konusu değildir. Programın yayınlanacağı gün, Ordu Valisi ilçemizi ziyaret etmiş ve yoğun ve yorucu bir gün geçirdik. Ben bu yüzden programa çıkamayacağımı kendilerine bildirdim. Program öncesi ve program sonrası da kendileri ile bizzat görüştüm. Bazı yayın organlarında ifade edildiği gibi her hangi bir tartışma asla yaşanmamıştır. Biz ilçe belediye başkanları olarak bir ekibiz. Aramıza nifak sokmak isteyenlere de asla müsaade etmeyiz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.