son haberler

İkizler, Benzerlikleri İle Büyüledi

Yayınlanma Tarihi: 29 Haziran 2015 okunma

İkizler, Benzerlikleri İle Büyüledi
Gündem
0

Ünye’de, En Benzer İkizler Yarışmasının ikincisi Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Toplam 29 ikizin katıldığı, 12 yaş altı ve 12 yaş üstü olmak üzere 2 kategoride yapılan yarışma izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Ünye’de geçen yıl Ramazan etkinlikleri çevresinde düzenlenen “En Benzer İkizler” yarışmasının yoğun ilgi görmesi nedeni ile bu yıl 2.’si düzenlendi. Benzerlikleri ile şaşırtan ikizler arasında en çok benzeyenler jüri tarafından belirlenerek ödüllendirildi.

Talip ve Ahmet Aydın ikizlerinin sosyal medya üzerinden Ünyeli ikizler ile bir araya gelme düşüncesi, beraberinde değişik fikirleri de getirdi. Akıllarında oluşan “en benzer ikizler” yarışması fikrini, üyeleri olduğu Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği ile paylaşan Talip ve Ahmet Aydın ikizleri, daha sonra Ünye Belediye Başkanı ve Kaymakamında desteğini alarak Ünye Belediyesi Ramazan Şenliklerinde yarışma düzenleme fırsatı buldu.

Bu yıl ki yarışmada genç yaşlı ve minik ikizlerle 7’den 70’e 29 ikiz kıyasıya yarıştı. Benzerlikleri ile birbirinden ayırt etmenin bir hayli zor olduğu ikizleri arasında en çok birbirine benzeyen ikizleri belirlerken jüri oldukça zorlandı. Yarışma sonunda 12 yaş altı grubunda birinci Beril-Duru Sağlam, ikinci Elif-Ecrin Gümüş, üçüncü Berrin-Berra Baş olurken 12 yaş üstü grubunda birinci Yağmur-Damla Şen, ikinci Fatma Atay ve Ayşe Atay Hamzaoğlu, üçüncü Tuba-Kübra Bulat oldu.

“Bende İkiz Olabilmeyi Çok İsterdim”
En benzer ikizlerin seçildiği yarışmada konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ikiz olmanın Allah’ın bir hikmeti olduğunu belirtirken, “Ünye’de Ramazan ve milli bayramlar bir başka kutlanıyor. Çok canlı, çok hareketli bir düzen var burada ve bu benim çok hoşuma gitti. Bütün ikizler birbirinden güzeller, insan bakmaya kıyamıyor. İkizler sanki Allah’ın bir hikmeti, bir mucize. Birbirlerine tıpatıp benzeyen bizim asla ayırt edemeyeceğimiz ama ailelerinin hemen ayırt ettiği insanlar. Ben de ikiz olabilmeyi çok isterdim. Ben bu konuda Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’ı kutluyorum; Ramazan ruhuna uygun, birleşmeyi, kaynaşmayı, dayanışmayı sağladığından dolayı” dedi.

Balkanlıoğlu ayrıca Ünye’nin Dünkü Çocukları’na bu tarz etkinlikler düzenlediği için teşekkür ederken içlerindeki çocuğu hiç kaybetmemelerini diledi ve sözlerine şöyle devam etti; “Ayrıca Ünye’nin Dünkü Çocuklarını da kutluyorum. Türkiye’de ve Dünya’da örneği yok. İçlerindeki çocuğu asla yok etmemişler. Aslında biz de çocukluğumuzu çok fazla yaşayamadan bu günlere geldik ve onların arasında olmayı çok isterdik. Biz sadece böyle şeyler yapmayı hayal ederken onlar gerçekleştiriyor. Seksek oynuyorlar, ilkokul önlüğü giyiyorlar, bayramlarda kule oluşturuyorlar içlerinde 70 yaşlarında insanlar varken. Ben içlerindeki bu neşeyi hiç kaybetmemelerini diliyorum ve hepsine çok teşekkür ediyorum bu anları bize yaşattıkları için.”

“Ünye İkizlerle Anılacak”
Etkinliğin fikir sahibi olan Ahmet-Talip Aydın kardeşler ise Ünye’nin ikizlerin adresi olacağını söylerken; “Geçen yıl birincisini yaptığımız yarışmayı bu sene de düzenledik. ‘En Benzer İkizler’ yarışmamıza Ünye dışından da katılımlar oldu. Hava muhalefeti nedeniyle çok görkemli bir program yapamadık ama inşallah seneye daha bol zaman ayırarak daha güzel olacak. Türkiye’deki bütün ikiz kardeşlerimizden yaptığımız bu yarışmaya katılmalarını bekliyoruz. Çok güzel hediyelerimiz olacak, Ünye’de bütün ikizleri buluşturarak kentimizi ikizlerin adresi yapacağız. Biz Ünye’nin Dünkü Çocukları grubunun üyesiyiz. Dernek, arkadaşlarımız, üyelerimiz, Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız ile birlikte hareket ederek bu yarışmayı oluşturduk. Yarışma fikri oluşunca sosyal medyada ikizler gurubu oluşturduk. Bu grubu oluşturmamızdaki neden ikizlerle tanışıp kaynaşmaktı. Grup çok sayıya ulaşınca da böyle bir yarışma düzenlemek aklımıza geldi. Böyle bir yarışmayı düzenlediğimiz için çok mutluyuz, çok olumlu tepkiler alıyoruz. İkizlerimize ve katılanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.