son haberler

Karadeniz’de İlk ve Tek Ünye’de

Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2015 okunma

Karadeniz’de İlk ve Tek Ünye’de
Gündem
0

Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nün okçuluk salonunda yürüttükleri çalışmalarda sona geldi. Karadeniz’in ilk ve tek Okçuluk Salonu Aralık ayında açılacak.

Dönemin Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ünye ziyaretinde, engelliler spor kulübüne okçuluk salonunu modernize etme sözü vermiş ve Spor Bakanlığı üzerinden kulübe maddi kaynak aktarılmıştı. Kısa süre önce başlayan çalışmalarda sona gelinirken, tesisin Aralık ayı içerisinde hizmete girmesi hedefleniyor.

Çalışmalara ilişkin bilgiler veren Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nihat Yerlikaya, okçuluk salonunun bölgede tek olduğunu belirterek; “Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü kurulduktan kısa süre sonra çeşitli dallarda mücadele ederken okçuluk da ortaya çıktı. Okçuluk için salon ararken bu salonumuz bize tahsis edildi. Sayın eski Dışişleri Bakanı Mevrut Çavuşoğlu kulübümüzü ziyareti esnasında projemizi sunduk. Bize ‘ben gereken desteği Spor Bakanlığına çıkarttıracağım’ dedi ve salonun tadilatına başlandı.

Bölgenin Tek Okçuluk Salonu

Burası bölgenin tek modern okçuluk atış alanı. Artvin’den, Samsun’a kadar böyle bir salon yok. Bölgede tekiz ve şu an burası federasyona bağlı tek okçuluk atış alanı haline geldi. Yaklaşık şu anki maliyetimiz bakanlığın bize çıkarmış olduğu rakam 46 bin ama tabi ki bize bu rakam yetersiz oldu. Biz engellilerin rahat edebileceği bir salon haline getirmeye çalışıyoruz. Zaman içerisinde maliyet yukarılara çıkmaya başladı.

Çok Amaçlı Kullanılacak

Bu tesis engellilerin dışında sağlam arkadaşlarımız, gençlerimiz, sosyal hayatın içinde olamayan kadınlarımız, genç bayanlarımız atış için yoğun talep gösteriyorlar. Okçuluğun dışında engellinin vücut geliştirme, ağırlık çalışma, bilek güreşi, halter gibi çalışma olanakları var. Ondan ziyade Türkiye’nin ilk engeli zeybek ekibi de oldu. O da bu salon içerisinde çalışmalarına devam edecektir. Diğer çalışmalarımız alt katta ki salonumuzda devam edecek. Ben bu yatırımı bu hale gelmesinde emeği olan Ak Parti İlçe başkanı Arif Ergün’e, İlçe Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.