son haberler

Mustafa Hasan Öz’e Yılın Gazetecisi Ödülü Verildi

Yayınlanma Tarihi: 12 Mart 2024 okunma

Mustafa Hasan Öz’e Yılın Gazetecisi Ödülü Verildi
Gündem
0

Ünye Medya İletişim Derneği (ÜMİD)’in geleneksel hale getirdiği Yılın Gazetecisi ödülü, bu yıl 20. dönem Ordu Milletvekili, Gazeteci-Yazar Mustafa Hasan Öz ’e verildi.

Ünye Medya İletişim Derneği 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Ünye Ramada Otelde gerçekleştirilen Genel Kurulda TİMEF ve AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel yeniden ÜMİD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Araştırmacı-Yazar Ahmet Altun, TİMEF Genel Başkan Vekili Sultan Tapdık, Gazeteci Mücahit Gürel ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof.Dr. İbrahim Sezgül seçildiler.

Marka Şehir Ünye proje etkinliği ile birlikte gerçekleştirilen Genel Kurulun ardından, ÜMİD’in geleneksel hale getirdiği Yılın Gazetecisi ödülü, bu yıl 20. dönem Ordu Milletvekili, Gazeteci-Yazar Mustafa Hasan Öz ’e verildi.

İlki geçtiğimiz yıl Gazeteci Ahmet Yenin’e verilen Yılın Gazetecisi ödülünü alacak gazeteci, ÜMİD Yönetim Kurulu tarafından Ünye’ye ve mesleğe değer katanlar arasından belirleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Büyükelçi Yavuz Selim Kıran, Anadolu’nun dört bir yanından bu tören için Ünye’ye gelen gazeteciler, Ünyeli siyasetçiler, işadamları ve vatandaşların katıldığı törende ilk konuşmayı ÜMİD Başkanı Şakir Gürel yaptı.

Şakir Gürel; Gazeteci-Yazar Mustafa Hasan Öz’ün, Marka Şehir Ünye Proje Etkinlikleri Kapsamında, Ünye’de Uzun Süre Başarılı Gazetecilik Yapmasından, Mesleğe Sadakatle Bağlılığından, Meslekteki 50. Yılında Ünye’ye ve Medya’ya Değer Katan YILIN GAZETECİSİ seçildiğini belirterek, hayatını kaybeden Ünyeli gazetecileri rahmet ve minnetle yâd ettiklerini söyledi.

Şakir Gürel; “İnsanları onore etmek, haklarını teslim etmek, kıymetlerini bilip anlamak, hizmetlerinin karşılığını vermek, onlar hayattayken olursa daha değerlidir. Hasan abimizin mesleğimize, Ünye basınına ve Ünye’ye birçok hizmetleri, bizlerin bu meslekte yetişmesinde çokça emekleri oldu. Kendilerine müteşekkiriz” dedi.

Törende bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’da yaptığı konuşmasında, “Şakir beyin başkanlığını yaptığı derneğin gazeteciler hayattayken onlara böyle bir ödülü vermesi ve bu ödülü gelenekselleştirmesi çok anlamlı. Bu yılki ödülün Hasan abiye verilmiş olması ise daha güzel ve daha anlamlı. Bu vesile ile ödülü veren ÜMİD’i ve ödülü alan Mustafa Hasan Öz’ü kutluyorum. Başarıları daim olsun” dedi.

Törende bir konuşma yapan Gazeteci – Yazar, 20. dönem Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz, “Yılın Gazetecisi ödülüne layık görülmekten onur duydum. Bana bu onuru yaşatanlara, Ünye’ye ve Ünyelilere teşekkür ediyorum” dedi.

Mustafa Hasan Öz’e Meslekteki 50. Yılında Ünye’ye ve Medya’ya Değer Katan YILIN GAZETECİSİ ödülünü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile ÜMİD Başkanı Şakir Gürel birlikte verdiler.

MUSTAFA HASAN ÖZ KİMDİR?

*18 Mart 1959’da Ünye’de doğdu.
*Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nden 1980 yılında mezun oldu.
25 yıl gazetecilik yaptı. Dört kardeş ÜNYE’DE Çağrı Gazetesi’ni çıkardı. “Sarı Basın Kartı” sahibi oldu.
*Kitap, kırtasiye ve matbaacılık alanlarında ticaret yaptı.
*İstanbul’da iki yıl “Ajans5 İnternet Gazetesi” kurucusu olarak genel müdürlüğünü ve başyazarlığını yaptı.

*Çeşitli gazete ve dergilerde makaleler yazdı.

*İstanbul Birikim Eğitim Kurumları Yönetiminde görev yaptı.

*İstanbul’da İlim Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (İKEV), 12 yıl Genel Sekreterliğini yaptı. Yönetim kurulu üyesi olarak vakıf faaliyetlerini sürdürmektedir.

*İstanbul’da Milletlerarası İlişkiler ve Diplomasi Merkezi yönetiminde uluslararası faaliyetler yürütmektedir.

*25 yıldır iletişim, hitabet, başarı ve motivasyon eğitimleri vermektedir.

*Ünye, Ordu ve ülkemize uzanan teklif ettiği yüzlerce maddi ve manevi kalkınma projelerinin gerçekleşmiş gibi hikâyelerinin oluşturduğu 2040 Azmin Zaferi Romanını yazdı.

*Evli ve iki erkek çocuğu vardır.

*1994’te Ünye’den Ordu İl Genel Meclisi Üyesi seçildi.

*1995’te Ordu Milletvekili seçildi.

*TBMM, Bayındırlık, Ulaştırma, Turizm, Çevre Komisyonu Üyeliklerinde bulundu.

*Ünye, Ordu, Ankara ve İstanbul’da uzun yıllar siyasi faaliyetler içerisinde bulundu.

*Halen sosyal faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

HABER MERKEZİ

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.