son haberler

ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI BAŞLADI

Yayınlanma Tarihi: 7 Ağustos 2023 okunma

ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI BAŞLADI
Eğitim
0

“2023 Yaz Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme” başvuruları başladı.

2023 Yaz Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme başvurularının başladığını ilan eden Milli Eğitim Bakanlığının duyurusunda, başvuruların 14 Ağustos’ta biteceği, ardından 17-21 Ağustos’ta tercihlerin yapılacağı ve sonuçların 23 Ağustos 2023 günü açıklanacağı belirtildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada; “Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin; aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenler mazeretlerine bağlı olarak il içi ve iller arasında yer değiştirme işlemleri Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda duyuruda belirtilen açıklamalar çerçevesinde yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

DUYURU KİMLERİ KAPSIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmî eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenler ile sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlardan 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam 3 yıllık çalışma süresini doldurmayanların bu Duyuru kapsamında başvuru hakları bulunmuyor. Bunlardan can güvenliği veya sağlık mazeretleri bulunanların mazeretlerini belgelendirmek şartıyla yer değiştirme taleplerini Millî Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla Bakanlığa yazılı olarak iletmeleri gerekiyor. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.