son haberler

Onlar Mutlu Ev Hanımları

Yayınlanma Tarihi: 1 Mayıs 2018 okunma

Onlar Mutlu Ev Hanımları
Ekonomi
0

Ünye’de sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen 11 bin ev hanımı el emeği ile hazırladıkları ürünleri yine sosyal medya üzerinden satışa çıkardı. Grubun bazı üyeleri ise Ünye Belediyesi Hanımlar Lokali’nde 1 günlük sergi açtı.

El işi ürünlerden, ev yemeklerine, temizlik ürünlerinden çantalara kadar birçok ürün hem yeni sahiplerinin oluyor hem de hazırlayanların ekonomilerine katkı sağlıyor.

Grubun oluşmasında öncülük eden aynı zamanda Radyo Moda’da Dj’lik yapan Sebahat Bölükbaş  grup hakkında şu bilgiyi verdi; “Ünye’de bayanlarımızın el sanatları üzerine kurmuş olduğu bir grubuz. Yaklaşık 11 bin kişilik arkadaş topluluğuyuz. Biz ev hanımlarının kendi emeklerinin karşılık bulması için internet üzerinden ürünleri satışa çıkarıyoruz. Genelde el sanatları ancak buna ev yemekleri de dahil oldu. Kısacası el emeği üzerine A’dan Z’ye herşey bu grup bünyesinde bulunuyor. Hatta yurt dışından da grubumuza katılım var. Evlerine katkı sağlamak isteyen, sıkıntısı olan bütün bayanlarımıza açık olan bu grup ilk olarak Ünye Belediyesi’nin Bayanlar Lokali’nde sergi açarak insanlara tanıtmayı hedefledik.”

Yaklaşık 6 ay önce başlattıkları bu çalışmayı daha da ilerlettiklerini ifade eden Bölükbaş, “özellikle çeyiz ürünleri çok ilgi görüyor. Evlilik hazırlığındaki kızlarımız çeyizinin eksik parçalarını tamamlıyor. Ev yemekleri bakımından mantı çok tercih ediliyor. Herkese ve her keseye uygun ürünlerimiz bulunuyor” dedi.

Grup Lideri Sebahat Bölükbaş ayrıca önümüzdeki günlerde daha geniş kapsamlı etkinlik düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.