son haberler

ORDU 19 İLÇESİYLE TEK YÜREK

Yayınlanma Tarihi: 11 Şubat 2023 okunma

ORDU 19 İLÇESİYLE TEK YÜREK
Gündem
0

Ordu’da depremin ilk dakikalarından itibaren başlatılan yardım seferberliği hız kesmeden devam ediyor. 19 ilçesiyle depremin vurduğu 10 il için seferber olan Ordu, tırlar ve kamyonlarla ihtiyaç olan malzemeleri deprem bölgesine ulaştırmaya devam ediyor.

Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçelerine giderek Valilik ve Büyükşehir himayesinde sürdürülen yardım çalışmalarına destek veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 ilçenin tamamında başlatılan faaliyetleri ilk günden itibaren özveriyle sürdüren belediye başkanlarına, kaymakamlara, sivil toplum kuruluşlarına, gönüllü yardımseverlere ve tüm Ordululara teşekkür etti. Başkan Güler, yardımları ulaştırmaya ve yaraları sarmaya devam edeceklerinin de altını çizdi.

15 TIR VE 7 KAMYON GÖNDERİLDİ

Depremin olduğu günden bugüne Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde başlatılan yardım kampanyası da çığ gibi büyümeye devam ediyor. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çağrısıyla belediye binasına ulaştırılan yardım kolileri deprem bölgesine gönderiliyor.

Belediye personeli ve gönüllü vatandaşların destekleriyle ayrıştırılan malzemeler, yine el birliğiyle tırlara yükleniyor. Depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinden bugüne Büyükşehir Belediyesi önünde yüklenen 15 tır ve 7 kamyon ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine ulaştırdı.

GÖNÜL BİRLİĞİ KURULDU

Yardım seferberliğine gerek malzeme desteği gerekse kolileri doldurarak tırları yükleme çalışmasıyla destek veren vatandaşlar da depremzedelerle gönül köprüsü kurdu.

Vatandaşlar hem enkazın altında hem de dışarıda kalan vatandaşların yerine kendilerini koyarak el birliğiyle yardım seferberliğine destek vermeye devam ediyor.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.