son haberler

Ordu Kadını Güçlendirme Derneği, BM ve AB Desteği ile Çalışmalarına Devam Ediyor

Yayınlanma Tarihi: 2 Kasım 2022 okunma

Ordu Kadını Güçlendirme Derneği, BM ve AB Desteği ile Çalışmalarına Devam Ediyor
Gündem
0

Ordu’da 2010 yılında kurulmuş olan Ordu Kadını Güçlendirme Derneği, 12 yıldır kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesi ve toplumsal hayatta eşit katılımının sağlanması için çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Kadım Birimi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye’de Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Gelişmesi için Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Çok Paydaşlı Ortaklıkların Güçlenmesi” projesi kapsamında destek alan dernek, üye ve gönüllülerine yönelik çeşitli eğitim programları yürütüyor. Proje kapsamında gerçekleşen eğitimler sonucunda Ordu Kadını Güçlendirme Derneği yerel yönetimlerin ve kamu kurumlarının kadınlara sunduğu hizmetlerin kalitesinin değerlendirilmesi amacıyla bir izleme çalışması yürütüyor. Çalışma sonunda ortaya çıkan verileri kamuoyu ile paylaşılacağını belirten dernek yetkilileri, bu tür çalışmaların hem kamu STK ilişkilerinin geliştirilmesi açısından hem de kadınlara sunulan hizmetlerin kadın dernekleri tarafından denetlenmesi açısından çok önemli olduğunu belirtiyor.

İlerleyen süreçte izleme çalışmalarına devam etmek isteyen dernek bu konuda yeni projeler geliştirmek istediklerini belirtiyor. BM ve AB desteği ile çalışmalar yürüten dernek, kurumsallaşma çalışmaları kapsamında dernek bünyesinde Proje Döngüsü Yönetimi ve Stratejik Planlama Eğitimleri düzenlemeyi planlıyor.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.