son haberler

ORDU’DA 368 KAMU YATIRIMI DEVAM EDİYOR

Yayınlanma Tarihi: 19 Temmuz 2023 okunma

ORDU’DA 368 KAMU YATIRIMI DEVAM EDİYOR
Ekonomi
0

Ordu’da, 32 milyar 700 milyon lira tutarında, 368 kamu yatırımının devam ettiği açıklandı.

2023 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapıldı.

Yeni Valilik Binası Salonunda sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, ilçe Kaymakamları, ilçe Belediye Başkanları ve yatırımcı kuruluşların bölge ve il Müdürleri hazır bulundu.

Toplantıda 2023 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla Ordu’daki kamu yatırım projesi sayısının 368 olduğu ve bu yatırımların toplam proje bedelinin 32 milyar 700 milyon lira, önceki yıllar harcamasının ise 9 milyar 613 milyon lira olduğu açıklandı.

Konuşmasına “Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi şehrimizde de yatırımlar yapmamıza destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve tüm emeği geçenlere sizlerin huzurunda Ordu adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek başlayan Ordu Valisi Tuncay Sonel, 6 Şubat’ta asrın felaketini, 8-10 Temmuz’da da hem Ordu’da hem Karadeniz bölgesinin çeşitli illerinde sel ve heyelan afeti ile orman yangınları yaşandığını hatırlattı.

Ordu’da yaşanan afetlerde can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu söyleyen Vali Sonel; “Milletimize, ülkemize, Ordu’muza geçmiş olsun. Bu süreçte şehrimizde 8-10 Temmuz tarihlerindeki şiddetli yağışlardan olayın ilk anından itibaren kısa sürede Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, İçişleri Bakanımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, AFAD’ımız, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, 19 ilçemiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımızla birlikte sağlanan koordinasyonla sahada çalışmalar titizlikle yürütüldü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir” dedi.

Toplantının sonunda ilçe Belediye Başkanları, ilçelerinde yürütülen proje ve yatırımların son durumları hakkında Bölge Müdürlerinden detaylı bilgiler de aldılar ve taleplerini ilettiler. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.