son haberler

Organize’nin Yeni Yerine Bakanlık İncelemesi

Yayınlanma Tarihi: 20 Kasım 2015 okunma

Organize’nin Yeni Yerine Bakanlık İncelemesi
Gündem
0

Ünye’nin 30 yıllık hayali olan ve adeta bir yılan hikayesine dönen Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin yeni yeri için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen heyet inceleme yaptı.
Ünye’nin 30 yıldır kanayan yarası olan Organize Sanayi Bölgesi için yeni yerle birlikte yeni süreç başladı. Ünye’de öncelikle Eski Kızılcakese Mahallesi’nde başlayan, sonrasında Günpınarı ve Cevizdere Mahalleleri’nin ortak noktasında 840 dönüm arazi üzerinde kurulması planlanan, uzun süredir devam eden sürecin ardından bazı yer sahiplerinin mahkeme yoluyla itirazıyla vazgeçilen Ünye OSB’nin yeni yeri olarak düşünülen Killik Mevkii’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen ekipler inceleme yaptı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Bakanlıktan gelen heyetin Ünye OSB yeri için keşif yaparak en uygun yerin tespitini yapacağını, bu doğrultuda somut adım atılarak sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Başkan Enver Yılmaz, “Ünye’de daha önce OSB için düşünülen ve bunun için bakanlık tarafından kamulaştırılan, ancak bu yerden vazgeçilmesi üzerine yeni yer için 2.5 milyon TL’yi isteyen bakanlığa Büyükşehir Belediyesi olarak ödeme yapıp, Cevizdere’de kamulaştırılan yerleri Büyükşehir olarak devir aldık. Bu sayede de bakanlığa yeni yerle ilgili teşebbüste bulunmuştuk. Ünye OSB için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın OSB Genel Müdürlüğü’nün yetkilileri Ünye’ye geldi. Yer seçimine ilişkin tavsiye ettiğimiz bir iki yer vardı. Bakanlık ile mutabakata varacağız ve Bakanlıkta bu yerlerin hangisi uygunsa tespit edecekler. Dolayısıyla bugün Ünye OSB için güzel bir gün oldu. Bakanlık yetkililerinin tespiti sonrası hemen kamulaştırmaya ve gerekli işlemlere başlayacağız.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.