son haberler

Özel Şirket Çalışanlarına Kan Bağışı Çağrısı

Yayınlanma Tarihi: 20 Ağustos 2015 okunma

Özel Şirket Çalışanlarına Kan Bağışı Çağrısı
Gündem
0

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, Ordu’da fındık hasat sezonu sebebi ile şehirlerin boşaldığını ve kan bağış oranlarının azaldığını belirterek, bu açığı kapatmak için özel şirket çalışanlarını kan bağışında bulunmaya davet etti.

Ordu’da fındık hasat sezonuna girilmesi ile şehir merkezlerindeki insan yoğunluğu azaldı. Şehirlerde azalan insan yoğunluğu birçok kesimi olumsuz etkilerken bu durumdan en çok etkilenen kurumlardan bir tanesi de Kan Bağış Merkezi oldu.

Ağustos ayı içerisinde 20 günlük sürede 823 ünite kan bağışı gerçekleşerek önceki aylara oranla önemli oranda düşüşün yaşandığı göze çarptı. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, kan bağış oranlarındaki bu düşüşün birincil sebebinin vatandaşların fındık bahçelerinde olmasından kaynaklandığını belirtti. Yaz aylarında kan ihtiyacının çok zor karşılandığını vurgulayan Dönmez, bağış oranlarını arttırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Kan Bağışı İçin Özel Şirketlere Çağrı
Ağustos ayı itibari ile düşen kan bağışını arttırmak için çağrıda bulunan Dönmez, “Ordu’da her yıl olduğu gibi fındık hasat sezonunun girmesi ile kan bağış oranlarımızda önemli düşüşleri görmeye başladık. Hastanelerimizden gelen kan talebini karşılayamaz olduk. Ağustos ayı için kan bağış merkezi olarak bin 400 ünite hedef koymuştuk ancak 20 günlük sürede 823 ünite kan toplayabildik. Ortalama kan bağış verimliliğimiz önceki aylarda 35-40’lar seviyesindeydi bu günlerde ise 14-15 düzeylerine inmiş bulunuyor. Kan bağışı azaldıkça kana olan ihtiyaç artıyor ve bizim stoklarımızın minimum seviyelere inmesi bizi düşündürüyor. Biz vatandaşlarımızın bahçelerde olduğu bu günlerde kan bağışını arttırmak için özel şirket çalışanlarına çağrı yapmak istiyoruz. Özel şirketlerin bizle irtibata geçmesi halinde iş yerine bir stant kurarak onların işlerini aksatmayacak şekilde kan bağış kampanyaları düzenlemek istiyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.