son haberler

“Ramazan Ayında Yardımlaşma Duygusu Had Safhada Olmalıdır”

Yayınlanma Tarihi: 18 Haziran 2015 okunma

“Ramazan Ayında Yardımlaşma Duygusu Had Safhada Olmalıdır”
Gündem
0

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ramazan ayının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, Ramazan ayında yardımlaşma duygusuna dikkat çekti.

Vatandaşların Ramazan ayını huzur ve sükun içinde geçirmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “11 ayın sultanı Ramazan ayı başlıyor. Ramazan ayı, bütün İslam alemine hayırlı ve uğurlu olsun. Ordulu hemşerilerimizin ve tüm Müslümanların huzurlu bir Ramazan ayı geçirmelerini temenni ediyorum. Valilik olarak, vatandaşlarımızın huzur içinde Ramazan ayını geçirmeleri için gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz” dedi.

Ramazan ayında yardımlaşma duygusunun had safhada olması gerektiğini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Ramazan’ın manası, elinde imkanı olduğu halde kendilerini yemeden, içmeden alıkoyan, fakir, fukaranın elinde imkanı olmadığı için, yiyecek bulamadığı için sıkıntı yaşayan insanların halini biraz da biz görelim, biz tadalım, dünyaya meyledip te bu insanları unutmalıyım diyedir. Ramazan ayının hikmeti biraz da budur. Bu nedenle Ramazan ayında yardımlaşma duygusu hat safhada olmalıdır. İnsanlar Ramazan ayında fitrelerini verirler, zekatlarını verirler, sadaka verirler, çokça hayır, hasenat yaparlar. Çünkü, yapılan hayır, hasenatın çok daha fazlasıyla kat kat kendisine iade edileceğine inanılır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları olarak, gereken desteği, yardımı Ramazan ayı dolayısıyla büyük oranda yapıyoruz. Ancak bizim de erişemediğimiz, ulaşamadığımız bir çok muhtaç insanımız var. Mesela bir hayırsever vatandaşımızın ahrete intikal eden kocasının adına yaptırmış olduğu bir aşevimiz var. Bu aşevinden 200 kadar mağdur, yatalak, engelli, yemek bile yapamayan, tek başına yaşayan kimsesizlere sıcak yemek gönderiyoruz. Evlerine bizzat gidip teslim ediliyor. Bu sayıyı Ramazan ayında 500’e çıkarmak istiyoruz. Bunlar fazla masraf değil. Ancak 500 insanın iftarda yemeğini vermek, son derece büyük sevaptır. Hayırsever vatandaşlarımızın bu konuda bizlere destek olmalarını istiyoruz. Bazı hayırseverlerimiz iki iftarı, bazıları üç iftarı karşılayabilir. Bu düşüncede olan hayırseverlerimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza başvurabilirler” diye konuştu.

Muhtaç durumdaki vatandaşlara ilişkin sağlıklı kaydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında bulunduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının 25 yıldır görev yaptığı düşünülürse, Ordu çapında köylerine kadar gitmedikleri yer kalmadı. Bütün muhtaç kişileri, evlerine kadar giderek tespitlerini yaptılar. Ordu’nun ne kadar mağduru varsa yatalak, engelli, yetim, öksüz, eşi vefat etmiş varsa, vakıfların kayıtlarında bunlar mevcuttur. Yardımlar, güvenilir bir şekilde, bizzat evlerinde, yerinde teslim yapılıyor. ‘Ramazan’da gıda paketi vermek istiyorum’ diyen hayırseverlerimiz olursa, vakıflarımız aracılığıyla bu yardımlarını yapabilirler. Tabi kendileri de bu yardımları bizzat yapabilirler. Bizden de bu anlamda yardım talep edebilirler. Hatta bu yardım dağıtım işinde kendileri de bizzat bulunabilirler” dedi.

“Uzun yaşamanın sırrı, başkalarına yardım etmekten geçer” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Ramazan-ı Şerif’i bir çok açıdan çok iyi değerlendirmek lazım. Bütün vatandaşlarımızın, Ordu’daki kardeşlerimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyorum” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.