son haberler

SEL, ORDU’DA 1243 HEYELANA NEDEN OLMUŞ

Yayınlanma Tarihi: 17 Temmuz 2023 okunma

SEL, ORDU’DA 1243 HEYELANA NEDEN OLMUŞ
Ekonomi
0

Ordu’da, 8 Temmuz Cumartesi akşamı başlayan ve belirli aralıklarla 11 Temmuz Pazartesi akşamına kadar devam eden şiddetli yağışlar sonrası oluşan hasarın bilançosu açıklandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, il genelinde 1243 noktada heyelan ve toprak kayması meydana geldiğini belirterek 316 iş makinesi ve 848 personelle sahada etkin bir çalışma yürüttüklerini ve ana grup yollarının tamamını hizmete açtıklarını bildirdi.

İl genelinde 3 gün boyunca belirli aralıklarla meydana gelen şiddetli yağışlarla bölgenin sarp arazilerinde heyelanlar oluştuğunu bildiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri yapılan incelemelerde 19 ilçede 1243 noktada heyelanların meydana geldiğini belirtti.

316 İŞ MAKİNESİ, 848 PERSONEL GÖREV YAPTI..

Açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, 316 iş makinesi ve 848 personel ile şehir merkezlerinde ve kırsal mahallelerde heyelan meydana gelen noktalara müdahalelerde bulundu. Gerçekleşen çalışmalar sonrası heyelan nedeniyle kapanan ana yolların tamamı ulaşıma açıldı. Diğer bölgelerdeki çalışmaların ise devam ettiği bildirildi.

VATANDAŞLARA UYARI!

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şiddetli yağışlar sonrası, toprak zemininin yumuşadığı ve bazı riskli bölgelerde yeniden heyelan olabileceği belirtilerek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.