son haberler

Süleymaniye’nin Temeli Dualarla Atıldı

Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2015 okunma

Süleymaniye’nin Temeli Dualarla Atıldı
Gündem
0

Ünye’nin Atatürk Mahallesi’nde 2 dönüm alanda yapımına başlanan Süleymaniye Talebe Yurdu’nun temeli dualarla atıldı. Temel atma merasimine katılan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “İçerisinde ilelebet kuran eğitiminin verildiği hafızların yetiştiği bu ilkenin ve İslamiyet’in temel mihenk taşlarını oluşturan kardeşlerimiz olacaklar. Bugün burada hayırlı bir iş için buradayız, hayırda da inşallah yarışacağız” dedi.

Ünye İlim ve Kültür Derneği tarafından yaptırılan Atatürk Mahallesi’nde 9 katlı ve 150 öğrenci kapasiteli talebe yurdu inşaatının temeli törenle atıldı. Törene; Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Halil Öz, Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Özel Talebe Yurtları Samsun Bölge Müdürü Ömer Yılmaz, Özel Talebe Yurtları Ordu Bölge Müdürü Süleyman Yılmaz ile davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Talebe Yurtları Ordu Bölge Müdürü Süleyman Yılmaz, 1974 yılında Ünye’de ki ilk yurt binasının burada yapımına başlandığını belirterek, “İlk yurt hizmeti de 1978 yılında başlamıştır. Mevcut yurt binası günümüz şartlarına cevap veremediği için kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak 2 bin 104 m2 alanda 760 m2 temel üzerine yapımına başlanmıştır. 9 katlı olarak projelendirilen binada mezbahane, düğün salonu, konferans salonu, 2 kat cami ve 150 öğrenci kapasiteli yurt olarak inşa edilecek, kazasız belasız dualarla inşallah 2 yıl içinde tamamlamış olacağız” dedi.

“Hayırlı Evlatlar Yetişecek”
Törene katılan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ise, “Bu derneğe böyle hayırlı hizmetlere vesile olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Burası benim de bildiğim Ünye’de ki ilk yurttu. Binanın kapalı kullanım alanı yaklaşık 5 bin metrekareyi buluyor. İnşallah hayırlara vesile olur. İnşallah buradaki öğrencilerimiz gibi nice öğrenciler yetişir hayırlı evlatlar olur vatana millete hizmet ederler” dedi.

“Hayırda da İnşallah Yarışacağız”
“Hayırda yarışınız hadisi gereği bir temel atma törenindeyiz” diyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “İnşallah öngörülen 2 yıl içerisinde buradaki ilim ve irfan yuvasını hizmete alır, genç beyinlerin özellikle cenabı Mevla’nın bizlere sımsıkı sarılmamız konusunda emrettiği ve inandığımız dinin gereklerinin içerisinde barındığı Kuranı Kerimin öğretildiği ezberlendiği bir mekânı inşa etmenin mutluluğunu hep beraber yaşarız. Türkiye özellikle 1924’lü yıllara baktığımızda rahmetli Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin özellikle tevhidi tedrisat kanunu ile birlikte Kuranı kerimin yasaklandığı, okutulmasının öğretilmesinin devlet eliyle yasak hale geldiği dönemde 500 arkadaşını toplayıp, herkes 2 tane öğrenci yetiştirirse iki nesli biz kurtarırız felsefesinden hareketle insanlar o dönem içerisinde özellikle soğuk yerlerde tenha yerlerde tren garlarında kompartımanlarda adeta kendi dinlerinin varlığını yaşayabilmek için mücadele etmişlerdir. Bugün geldiğimiz noktada, 1950’li yıllara baktığımızda bu insanlara ezanı Türkçe okutulması için direten tanrı uludur demek mecburiyetinde bırakan bir zihniyeti Türkiye geride bırakmıştır. İşte burada 760 m2 temele oturan bina inşallah içerisinde ilelebet Kuran eğitimi verildiği hafızların yetiştiği bu ilkenin ve İslamiyet’in temel mihenk taşlarını oluşturan kardeşlerimiz olacaklar. Biz belediye ve yerel yönetim olarak başta buradaki hafriyat noktasında her türlü desteği verme gayreti içerisinde olduk. Tabi ki bu eser ortaya çıktığında burada bizim çocuklarımız eğitimlerine gönül rahatlığı içerisinde devam edecekler. Dünü unutmayacağız ve yarınlarla ilgili adımlarımızı da ona göre atacağız. Bugün hayırlı bir iş için buradayız, hayırda da inşallah yarışacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“Can Siperhane Gayretlerle Bu güzel Eserler Ortaya Çıkıyor”
Orta Karadeniz’de 50’ye yakın yurt inşaatının devam ettiğini ve bunlardan birisinin de Ünye’de olduğunun altını çizen Özel talebe Yurtları samsun Bölge Müdürü Ömer Yılmaz, “Arkadaşlarımızın can siperhane gayretleri ile güzel eserler meydana geliyor. Bu hizmetler, Kur’an-ı Kerim okumanın ve öğretmenin yasak olduğu yıllarda garlarda vagonlarda çiftliklerde, dağlarda bayırlarda tenha yerlerde o günün ağır şartlarında başlamış, o günün vagonları buralarda saraylar olmaya başladı. Büyük eserler meydana gelmeye başladı. İnşallah ileride daha iyi olacak. Hz. Üstadımız 1936’lı yıllarda bu hizmeti başlatırken, çok zor şartlarda da olsa Allahın kitabını öğretmek ilk hedefi olmuş ve o gün bugündür hep devam ediyor. Kıyamete kadar da devam edecek inşallah. Yurtlarımızda kalan talebelerimize hem dünyevi hem uhrevi ilimleri öğreteceğiz, bu arada hocalarımız esnafımız tüccarımızın da dükkânına giderek Allahın kitabını öğretiyorlar, gelemeyenlerin ayağına gidiyorlar, yarın Allah indinde mesul olmayalım diye herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Burası manevi kolektif şirkettir. Hz. İbrahim A.S. Beytullahı oğlu ile birlikte nasıl yaptıysa burayı da sizlerin desteği ve katkısı ile hızlı bir şekilde yapıp yavrularımızın hizmetine sunacağız. Gençlik çok önemli, bu meydanı biz boş bırakırsak mutlaka birileri dolduracaktır, onun için gençlerimizi iyi yetiştirmek, onları inançlı ve kurana bağlı yetiştirirsek bu meydan boş kalmaz” diye konuştu.

9 Katlı 150 öğrenci kapasiteli talebe yurdu, kesilen kurban ve yapılan duanın ardından temeli atıldı. Yurt inşaatının 2 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.