son haberler

TEKNOFEST Tutkunları İstanbul’da Buluşacak

Yayınlanma Tarihi: 31 Mart 2023 okunma

TEKNOFEST Tutkunları İstanbul’da Buluşacak
Eğitim
0

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için geri sayım başladı.

 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde bu yıl yeniden İstanbul Atatürk Havalimanında milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturmaya hazırlanan TEKNOFEST 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Cumhuriyetimizin 100. yılında milli teknoloji hamlesi vizyonuyla geleceğe umutla bakan bir Türkiye için gençlerimizi #sengeleceksindiye sloganıyla teknoloji yarışmalarında da bir araya getiren TEKNOFEST’te bu yıl  41 ana yarışma – 102 farklı kategoride düzenleniyor. Yarışmalarda 13 milyon liranın üzerinde ödül, 30 milyon liranın üzerinde malzeme desteği veriliyor.

 

Geçtiğimiz yıl yarışmalara 81 il, 107 ülkeden 150 binin üzerinde takım, 600 binin üzerinde katılımcı başvuruda bulundu. TEKNOFEST teknoloji yarışmalarıyla 6. yılında da hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak için mücadele eden gençlerin başarılı ve öz güvenli projelerine sahne olacak. 

 

Millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için düzenlenecek 5 günlük festivalde teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, ödül törenleri, sergiler, zirveler, atölye çalışmaları ve etkinliklerle dolu programlar yer alacak.

 

Geçtiğimiz yıl Samsun merkezli olarak Karadeniz genelinde düzenlenen TEKNOFEST’i toplamda 1 milyon 250 binden fazla kişi ziyaret etmişti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.