son haberler

Turizm’de En Büyük Eksik Yabancı Dil

Yayınlanma Tarihi: 9 Mayıs 2015 okunma

Turizm’de En Büyük Eksik Yabancı Dil
Gündem
0

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’ya gelen turistlerin en büyük sıkıntısının fazla yabancı dil bilinmemesi olduğuna dikkat çekti. Ordu’nun turizm açısından en şanslı illerden biri olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, turizm faktörünün il genelindeki tüm vatandaşlar tarafından benimsendiğini ancak yabancı dil konusunun eksiklik olduğunu belirtti.

10 ay önce göreve atandığında Ramazan ayı döneminde insanların gece yarılarına hatta sabahlara kadar sahil boyunca çok rahat yürüdüğünü, hiç kimsenin birbirinin huzurunu bozmadığını gördüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, “Ordu turizm açısından hak ettiği yerde değil. Havaalanımız yapılıyor ve şehre bir hareket getireceğini düşünüyorum. Çünkü uluslar arası uçuşlara hazır halde olacak. Karadeniz’in bir çok yeri keşfedilmiş Rize, Trabzon gibi. Oralara çok fazla Orta Doğu’dan turistler geliyor. Ordu’da epey Arap yatırımcı gördüm hatta bana da geldiler. Ordu’nun muhtelif yerlerinde kendi çevresine 80 tane daire sattıran Arabistanlı iş adamıyla tanışma fırsatım oldu. Yalnız tek şikayetleri yeterli düzeyde İngilizce ve Arapça bilen olmaması. Burada dil sıkıntısı yaşıyorlar” dedi.

“Alternatif Turizm Her Zaman Önemlidir”

Turizmin sadece konaklama tesisi yapmak olmadığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, alternatif turizm anlayışının her zaman cazibesini koruduğuna dikkat çekti. Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Kendimizden pay biçelim. Kaldığımız otel ne kadar lüks olursa olsun dışarı çıkıp dolaşmak isteriz. Kaldığımız yerin çarşısını pazarını dolaşmak isteriz. Gelen turistin 24 saatini dolu dolu geçirecek aktiviteler yapmak gerekebilir. Paraşütü sevenler yamaç paraşütü ile atlamalı, doğa yürüyüşünü sevenler doğa yürüyüşü yapmalı, balık tutmak isteyen kişilere tekneler ayarlanmalı, herkese değişik alternatifler sunmalıyız. Ordu’da bu aktivitelerin bir kaçı yapılıyor. Yani turizmin sadece konaklama tesisi ile olmayacağının bilincinden olmalıyız. Bunlar olduğu takdirde Ordu’ya gelen bir insan 24 saatini keyifle geçirebilir.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.