son haberler

TÜRK TURİZMCİLERE ÖZBEKİSTAN’DA İŞ FIRSATLARI!

Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2023 okunma

TÜRK TURİZMCİLERE ÖZBEKİSTAN’DA İŞ FIRSATLARI!
Ekonomi
0

Özbekistan tarihi ve kültürel zenginliği ve potansiyeliyle Türk iş insanlarına turizm alanında yeni iş ve yatırım fırsatları sunuyor.

Türk Dünyası İş İnsanları Derneği ev sahipliğinde Özbekistan’da “Turizm İş ve Yatırım Fırsatları Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Türk İş İnsanlarının yurt dışında faaliyet göstermesine öncülük eden Türk Dünyası İş İnsanları Derneği, Dünyadaki Türk ekonomik varlığının gelişmesine katkıda bulunmayı, Türkiye’nin ve dünyadaki Türk İşadamlarının oluşturduğu güç ve imkândan azami ölçüde yararlanılmasını sağlamayı hedeflemektedir.

Türk Dünyası İş İnsanları Derneği ve Özbekistan Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ile yürütülen işbirliği kapsamında 22 Ağustos’ Salı günü Özbekistan’dan Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhocaev  beyin katılımlarıyla, Türk Dünyası İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Kanyılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Başkanı Argiza Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Demircan, İş Dünyası Vakfı Başkanı Osman Yıldırım Coşkun, Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı Başkanı Erdoğan Erdoğdu, Turizm Müdürü Azamat Hocayev – Otabek Ismailov – Ichan, Harezm Bölgesi Kültür Müdürü Azamat Bakhramovich, Kala Müzesi Temsilcisi, Anvar Hociyev – Kalacik Kala şirketi Müdürü ve Türkiye’den All Seasons Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topaloğlu, Mercan Turizm ve Vizyon Turizm yöneticilerinin yanında Turizm otoriteleri ile Turizm alanındaki işbirliği ve fırsatların değerlendirildiği Türk Dünyası İş İnsanları Derneği Başkanı Dr. Alaattin Büyükkaya beye Vekaleten Başkan Yardımcısı Ahmet Kanyılmaz başkanlığında bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. İlginin ve katılımın yoğun olduğu toplantıya Türk Dünyası İş İnsanları Derneği üyelerinin yanı sıra Türkiye’de faaliyette bulunan Uluslararası Özbek Sanayici İş ve Bilim İnsanları Derneği üyeleri, İş Dünyası Vakfı ve Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı üyeleri ile iş insanlarımız katıldı.

Açılış konuşması Türk Dünyası İş İnsanları Derneği Başkanı Dr. Alaattin Büyükkaya Vekaleten Başkan Yardımcısı Ahmet Kanyılmaz tarafından yapıldı.

Kardeş iki ülkenin tarihi ve kültürel geçmişinden, bugüne kadar gelen güzel, müspet gelişmelerden bahseden Ahmet Kanyılmaz; “Özbekistan-Türkiye ilişkileri en parlak dönemlerinden birini yaşamaktadır. Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaretin geliştirilmesi için karşılıklı çabaların sürdürülmesi gerekiyor. Bu kapsamda iş yapacak firmaların işlerini kolaylaştırmak ve ülkede iş yapmak isteyen firmaları bilgilendirmek için toplantılar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ahmet Kanyılmaz, şöyle devam etti; ’’Finans alanında dayanışmamızı güçlendirmek maksadıyla Türk Yatırım Fonu kuruldu. Fonun sağlayacağı imkanların iş birliğimizi daha da kuvvetlendireceğine ve faaliyetlerimize ivme kazandıracağına inanıyorum. Güncel küresel meselelere ilişkin ortak yaklaşımlarımızı ve Türk dünyasında iş birliğinin geliştirilmesi hususundaki kararlılığımızı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Vizyonu ile sürdüreceğiz.”

Daha sonra söz alan Özbekistan Cumhuriyeti
İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev konuşmasında, Özbekistan Hükümeti tarafından Özbekistandakı turizm endüstrisinin gelişimini, yabancı turistler için yaratılan kolaylık ve koşulları ayrıntılı olarak anlattı.

Agzamhodcaev; “Özbekistan’da turizm sektörünün gelişmesine katkıda bulunma taahhüdünde bulunan yatırımcılara devletimizden bir takım teşvikler sunulmaktadır. Özellikle yeni inşa edilen otellere sübvansiyonlar tahsis ediliyor. Ve bu yönde eğitim almak isteyen yabancı öğrencilere eğitim yardımı sağlanıyor” dedi.

Katılımcıların yoğun ilgiyle dinledikleri ve soru cevap bölümünün olduğu sunumun ardından Türk İş İnsanlarının yaptığı işbirliği görüşmelerinin ardından toplantı sona erdi.

Görüşmeler neticesinde Özbekistan’da Harezm bölgesine yapılacak olan iş seyahati ile bölgedeki fırsatların yakından görülmesi ve ön anlaşmaların yapılması için bir planlama yapıldı, ticari seyahat programa alındı. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.