son haberler

Ünye Belediyesi Seralarıyla %40 Tasarruf Etti

Yayınlanma Tarihi: 8 Aralık 2023 okunma

Ünye Belediyesi Seralarıyla %40 Tasarruf Etti
Ekonomi
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye bünyesinde kurulan seralarla süs bitkisi üreterek şehrin peyzajında kullandıklarını ve bu seralar sayesinde yüzde 40 tasarruf ettiklerini açıkladı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle oluşturdukları seralar konusunda bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bu seralar sayesinde hem maliyetten tasarruf ettiklerini hem de şehirdeki peyzaj alanlarının daha çok genişlemesini sağladıklarını söyledi.

Seraları kurmadan önce süs bitkilerini dışarıdan satın aldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Kent estetiğini oluşturacak, özellikle çiçek, çalı ve ağaççık türü süs bitkilerinin tamamını dışarıdan satın alıyorduk. Bu da Ünye Belediyemize maliyet ve yük getiriyordu. Biz de bu maliyet ve yükü azaltarak, peyzaj alanlarımızdaki çalışma kabiliyetimizi iki katına çıkaracak bir faaliyet yapmak üzere proje hazırladık. Bu çerçeve içerisinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na yaptığımız müracaat neticesinde projemizi uygun gördüler. Bu vesileyle kendilerine de teşekkür ediyorum, bize destek verdiler. İki tane serayı Ünye’mize kazandırmış olduk. Böylece kendi süs bitkilerini kendi üreten bir şehir haline geldik. Peyzaj düzenlemelerimizde hem ekonomik imkânlarımızı hem de peyzaj alanlarımızın daha fazlasını şehrimize kazandırmış olduk. Bu çalışmayla maliyetin en az yüzde 40 düştüğünü ifade edebilirim” dedi.

Şu anda Ünye Belediyesi bünyesinde 70 bin metrekarelik bir alanda oluşturulan Batıpark proje alanındaki peyzaj çalışmalarında da bu seraların ürünlerini kullanacaklarını ekleyen Başkan Tavlı, şöyle devam etti; “Aynı zamanda bu seralara gençlerimizin, çocuklarımızın eğitim almalarına vesile olduk. Kendi tarlalarında seracılık yaparak aile bütçelerine katkı verebilmelerine imkân oluşturduk. Burada eğitim alan 25 gencimizden 5 tanesini de mesai arkadaşımız olarak bünyemize aldık.”

HABER: Mehmet Emin Danış

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.