son haberler

Ünye Belediyesi’nde Hizmetlerle Dolu 3,5 Yıl

Yayınlanma Tarihi: 21 Ekim 2022 okunma

Ünye Belediyesi’nde Hizmetlerle Dolu 3,5 Yıl
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda hizmetlerle dolu geçen 3,5 yılı değerlendirdi. Başkan Tavlı ulaşımdan alt yapıya, sosyal tesislerden spor tesislerine Ünye’de yapılan birçok hizmeti değerlendirirken planlanan projelere ilişkin de bilgiler verdi.

2019 yılında göreve gelerek “Mali Disiplin İle Güçlü Belediye” anlayışıyla Ünye’nin her noktasına hizmet götüren Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, muhtarlarla yaptığı toplantıda 3,5 yılda yapılan hizmetleri değerlendirdi. Başkan Tavlı, Ünye Belediyesi’ni borç yükünden kurtararak sürdürebilir bir borçla hizmet etmeye başladıklarını ifade ederken 135 Milyon lira ile devralınan belediyeyi uygulanan mali disiplin ile 70 Milyon Lira gibi sürdürebilir bir borçla yönettiklerini kaydetti.

“Ulaşımda Çığır Açan Yatırımlar”

Başkan Tavlı İl Genel Meclis Üyeliği döneminden itibaren kırsal mahallelerde ulaşım sorununu yakından bildiğini ve bu yönde çalışma yürüttüğünü belirterek, “Göreve geldiğimizde kırsal mahallelerimizin birçok noktasında yol sorunu üst seviyedeydi. Öncelikle Konkasör Şantiyesini kurarak ve Beton Santrali’ni işlevsel hale getirerek düşük maliyetle daha fazla yol ürettiklerini belirtti. Başkan Tavlı, “Bu zamana kadar 110 Km. beton yol, bin 650 km. malzemeli yol bakım yaptık. Şehir merkezinde ise 150 bin metrekare, yani 20 km’den fazla parke yol, 20 km yeni yol, 10 bin metreküp taş duvar, 15 km yağmur suyu hattı, 20 km “V” kanal yaptık. Şehir merkezinde 40-50 yıl girilmemiş sokaklara girerek hemşerilerimize hizmet götürdük. Ayrıca Ünye Belediyesi olarak 10 km sıcak asfalt ve 15 km sathi kaplama yaparak ulaşım sorununa neşter vurduk. Doğalgaz kullanım oranını %20 seviyelerinden %80’e çıkardık. Doğalgaz hattının geçtiği sokaklarımızın yollarını yeniden onararak bakımını yaptık.” dedi.

Başkan Tavlı hizmetlere ve yatırımlara ilişkin şunları kaydetti:

Yeni ve Donanımlı Çok Sayıda İş Makinesi

“Belediyemize Çöp Kamyonları, Çaçalar, Beton Transmikserleri, Ekskavatör, Beton Pompası, Tır ve Damper Dorse, Mobil Beton Mikseri, Lastik Tekerli Loder kazandırdık.”

Konkasör Şantiyesi ve Beton Santrali

“55 dönüm alan üzerine kurulu tesisimiz yatırımlarımızla birlikte 100 milyon ₺’lik bir değere sahiptir. 2,5 milyon ton hammadde rezervi ile ilçemizin yol hizmetleri anlamında en az 20 yıllık ihtiyacına cevap verecek niteliktedir.”

Karaarmut Konkasör Tesisi

“Killik alanında hizmete sunduğumuz konkasör şantiyesine ek olarak Tekkiraz Karaarmut Mevkii’nde 2’nci bir konkasör şantiyesini daha şehrimizin hizmetine kazandırdık.”

Asarkaya Panorama Kafe ve Restoran

“Şehrimizin en güzel alanlarından olan Asarkaya Kent Ormanı’nda eşsiz 180 derecelik panoramik manzarası, modern ve doğaya uygun mimarisiyle kazandırdığımız Panorama Kafe ve Restoran her mevsim çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin tercih ettiği bir mekâna dönüştü.”

Binicilik Tesisleri Yenileme Projesi

“Yeni sosyal donatılar, rahvan kafe, yeni kamelyalar, çevre düzenlemeleri, hobbit evi, yapay şelale, kapasitesi artırılan at oteli, kütük kum koşu pisti,  zipline ve yenilenmiş binicilik alanı ile tesisimizi baştan aşağı yeniledik”

Çocuk Trafik Eğitim Pisti

“Çocuklarımızın trafikte sorumlu bir birey olmaları için konusunda uzman eğitmenlerin eğitim vereceği pistimiz bölgemizde tek ve örnek projelerden biridir.”

Atatürk Parkı Yenileme Projesi

“Yenilenen düğün ve organizasyon salonu, teras restoran, gergi tavan, bahçe uygulaması, yenilenen oyun grupları ve engelli çocuklar oyun parkıyla Atatürk Parkı daha fazla cazibe merkezi haline geldi.”

Yöresel Ürünler Pazarı ve Taka Balık Çevre Düzenlemesi

“Balık ekmek ve kafe uygulaması, gelin yolu konsepti, çevre düzenlemeleri ve yöresel ürünler pazarı ile Taka daha işlevsellik kazandı.”

Tarihi Burunucu Yarımadası Restorasyonu ve Tilla Kafe

“Ordu’nun giriş kapısı Tarihi Burunucu Yarımadası restorasyon projemiz ile yıllardır atıl kalan bu bölgeyi hem turizme kazandırdık hem de Tilla Kafe konseptimizle halkımıza sosyal belediyecilik alanında hizmet vermeye başladık.”

Kadınlar Plajı ve Lokali

“Ordu büyükşehir Belediyemizden devraldığımız kadınlar plajını yenileyerek halkımızın hizmetine sunduk. Yine Gölevi Motel’in bulunduğu alanı kadınlarımız için sosyal tesis haline getiriyoruz.”

Ünye Kalesi Restorasyonu ve Dehliz Projesi

“Ünye Kalesi’nin 1. ve 2. Etap restorasyonu tamamlandı. Kale’de bulunan 2 adet dehliz açıldı. Küçüğü 60 metre, büyüğü ise 280 metre derinlikte olan dehlizlerimizden büyük olana raylı sistem projesi uygulayarak ziyaretçilerin hizmetine sunuyoruz.”

“Kefeli Han Restorasyonu için çalışmalarımız sürerken, Şehitlerimizin adının yazılı olduğu Şehitler Parkı ve sahil düzenlemesi çalışmalarımız vatandaşlarımızın hizmetinde.”

Mahalle Meydanları (Burunucu-Tekkiaz-Erenyurt-Pelitliyatak)

“Kentimiz genelinde mahallelerimizi meydanlarla buluşturuyoruz. Bu projelerden biri olan Burunucu mahalle meydanımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Tekkiraz mahallemizde başladığımız ve çok yakında hizmete sunacağımız meydan projemiz mahallemize yeni bir vizyon kazandıracak. Ayrıca Erenyurt mahallemizde meydan çalışmalarımız devam ederken Pelitliyatak Mahallemizde de çalışmalar kısa sürede başlayacak.”

Yeni Çocuk Parkları ve Yenileme

“Kentimiz genelinde çocuklarımızın ve halkımızın soluklanabileceği yeni parklar yaparak hizmete sunduk. Ayrıca mevcut parkları yeniledik.”

Yaşam Park Projesi

“Atatürk mahallemizde çok sayıda donatı alanı bulunan yeni bir yaşam alanını hizmete sunuyoruz.”

Belediye İş Merkezi

Kaledere Mahallemizde inşaat çalışmaları son aşamaya gelen Belediye İş Merkezimizi de ihale ile satışını yaparak yeni pazaryerinin gelirini buradan sağlamış olacağız.”

 Pandemi Destekleri

“2 milyon adet maske, Ramazan ayında günlük 4 bin adet evlere sıcak yemek, 15 bin adet gıda kolisi, kent geneli hijyen uygulamaları, sağlık çalışanları için önlük ve araç tahsisi gerçekleştirilmiştir.”

Metruk Binaların Yıkımı

“İlçe genelinde tehdit oluşturabilecek ve aynı zamanda kötü alışkanlıkları olan kişilerin mesken tuttuğu 87 metruk binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir.”

Hayvan Pazarı Yenileme Çalışması

“Metruk durumda bulunan ve işlevini yitiren hayvan pazarı çok sayıda sosyal donatıya kavuşturuldu. Alt yapısı komple yenilenen pazarın kapasitesi artırıldı.”

Yöresel Ürünlerin Ekonomiye Kazandırılması

“İlçemiz genelinde yetişen cennet hurması ve izabella üzümü gibi ürünlerin işlenerek ekonomiye kazandırılması çalışmaları yürütüyoruz. Bu kapsamda yetiştiricilerden bu ürünlerin tamamını alarak işliyor ve yerel ekonomiye destek sağlıyoruz.”

Yeni Pazaryeri Projesi

“Ünye’mizin en köklü sorunlarından biri olan pazaryeri alanı ile ilgili kalıcı çözüm üretiyoruz. Ünye stadyumu arkasına inşa edeceğimiz modern pazaryeri ile birlikte vatandaşlarımız pazarcı kardeşlerimizle hijyenik bir ortamda alışveriş yapabilecekler.”

Millet Bahçesi Projesi

“Ünye şehir stadyumunu kent merkezinin dışına taşıyarak, stadın bulunduğu alana kentimize yakışır ve nefes alınabilecek bir Millet Bahçesi projesi uygulanacak.”

Batı Park Projesi

“Gölevi mahallemizde kadınlar plajının devamında Ünye’mizin vizyon projelerinde biri olacak Batı Park projesini hizmete sunuyoruz. Karavan ve çadır kamp alanları, spor sahaları, plajı ve çok sayıda donatıları bulunan projeye yakın zamanda başlanacak.”

Tabakhane – Cevizdere ve Cüri Deresi Islahı

“İlçemizin kent merkezinden denize dökülen Tabakhane, Cevizdere ve Cüri derelerinde ıslah, tahkimat, temizlik ve köprü olmak üzere çok sayıda çalışmamız devam ediyor.”

Festival ve Etkinlikler

“Ünye’mizde yıl boyu festival, kültürel ve sanatsal etkinlikler, spor turnuvaları, at yarışları gibi birçok faaliyet gerçekleştiriyor ve kentimizi sosyal açıdan zenginleştiriyoruz. Bu kapsamda Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivalimizin yanı sıra ilk kez Ünye Ot ve Doğal Lezzetler Festivali, Magnefest Gençlik ve Bahar Festivali, Motofest Motosiklet Festivali düzenleyerek halkımızın da katılımıyla güzel bir yaz mevsimi yaşadık.”

Fuarlar ve Ordu Günleri

“Ünye’mizin tanıtımı alanında yıl içerisinde birçok fuara katılıyor ayrıca Ordu Günleri’nde gurbetteki hemşerilerimizle buluşuyoruz.”

 Organize Sanayi Bölgesi

“Ünye’mizin 40 yıllık hayali olan organize sanayi bölgesinde altyapı çalışmaları başladı. Elektrik, doğalgaz gibi alt yapı çalışmalarının yanı sıra fabrika inşaat çalışmaları da devam ediyor. Ünye’mizin en büyük hayali gerçek oluyor.”

Üniversite Yerleşkesi

“Ordu Üniversitesi’ne tahsisi gerçekleştirilen üniversite yerleşke alanında söz verdiğimiz gibi ilk fakülte binasının temeli atılarak yapımına başlandı.”

Kültür Merkezi

“Ünye’mizin önemli bir ihtiyacı olan kültür merkezinin yapım ihalesi yenilendi. İnşaat çalışmaları yakın zamanda yeniden başlayarak tamamlanmış olacak. Bu kapsamda kültür merkezinin yanında bulunan binayı da kamulaştırdık.”

Semt Spor Sahaları

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile yaptığımız protokol çerçevesinde Atatürk, Pelitliyatak, Tekkiraz, Fatih ve Yüceler mahallelerimize spor sahaları yapılarak gençlerimizin hizmetine sunuldu.”

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

“Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile yaptığımız protokol çerçevesinde Gölevi mahallemize yarı olimpik yüzme havuzu yapılarak halkımızın hizmetine sunulacak”

Huzurevi Projesi

“Yaşlılarımızın ihtiyaç halinde huzur içinde zamanlarını geçirebilmeleri için gölevi mahallemizde aile ve sosyal politikalar bakanlığımız işbirliği ile modern bir huzur evi yapılarak hizmete sunulacak.”

Yaşlı ve Engelli Gündüz Bakımevi

“Yaşlı ve engelli bireyleri olan ailelerimizin zorunlu durumlarda gönül rahatlığı ile emanet ederek işlerini halledebilecekleri ve sonrasında alabilecekleri bakımevi projesi çok yakında başlıyor.”

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.