son haberler

ÜNYE ÇINARSUYU’NDA ANLAMLI ETKİNLİK

Yayınlanma Tarihi: 13 Ağustos 2023 okunma

ÜNYE ÇINARSUYU’NDA ANLAMLI ETKİNLİK
Eğitim
0

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından “Doğa Turizmi Faliyetleri” kapsamında, DKMP 11. Bölge Müdürlüğüne ait Ünye Çınarsuyu Tabiat Parkı’nda doğa eğitimi etkinliği düzenlendi.

Ünye Bahçeşehir Koleji’nin 3-8 yaş gruplarındaki 18 öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte tabiat varlıklarının korunarak gelecek nesillere aktarılması ve doğa bilincinin arttırılması amacıyla bilgilendirme sohbeti ve çeşitli yarışmalar yapıldı.

Ünye Bahçeşehir Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Güneşim Kadıoğlu, Klinik Psikolog Ayşegül İşçi, Psikolojik Danışman Ceren Bal gözetiminde, DKMP Ordu Şube Müdürlüğü ve Ünye Şefliği personelleri tarafından “Doğa Korumanın ve Biyolojik Çeşitliliğin Önemi” konusu işlendi ve Çınarsuyu Tabiat Parkı tanıtıldı.

Etkinlikte okul öncesi öğrencilerine Orman Mühendisi Seda Selen Sarı tarafından doğanın korunması, gelecek nesillere aktarılması bilincinin oluşturulması amacıyla bilgilendirme yapıldı ve günün anlamıyla ilgili oyunlar da oynandı.

Çocukların tabiat parkındaki bitkiler ve ağaçlardan çeşitli yapraklar toplayıp hayal güçlerini kullanak yaptıkları ilginç materyallar sanatçıları aratmadı.

DKMP Ordu Şube Müdürlüğü ve Ünye Şefliği tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler eğitici ve eğlenceli yaraşmaları kazanan öğrencilere DKMP Ünye Şefi Saygın Yıldırım tarafından takdim edildi.

Etkinlik topluca yapılan piknikle sona erdi. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.