son haberler

Ünye İcra Dairesi 2014/1300 TLMT. İlan

Yayınlanma Tarihi: 17 Haziran 2015 okunma

T.C. ÜNYE İCRA DAİRESİ 2014/1300 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliyi, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri: Ordu İli, Ünye İlçesi, Nuriye Malı. Kavaktepe Mevki, 1400 Atla, 19 Parsel,
165,50 nı2 yüzölçümlü, Na Tamam Kargir Bina ve Arsası Ana Taşınmaz niteliğindeki, 2. Kat, 3 Nolu Bağımsız Bölümde Kayıtlı Taşınmaz: Değer tespiti istenen dairenin bulunduğu bina belediye sınırları ve imar planı içindedir. Bina beledi)enin her türlü hizmetlerinden faydalanmakta PTT. Telefon ve Elektrik hizmetleri almaktadır. Bina şehir merkezine 2100 m mesafede olup, ulaşımı kolaydır. Değer tespiti istenen bina betonarme bodrum +- 4 katlıdır. Binanın /emin katı. 1. katı ve 2. katı mesken olarak kullanılmaktadır. 3. Katın tuğlası örülmüş betonarme tahliyesi yapılmamıştır. Binanın dışı sıvasız ve çatısızdır. Bina 3A Gurubunda 6-7 yıllık bir yapıdır. Bina asansörsüz ve kalorifersizdir. Bina ruhsatlıdır. Binada kat irtifakı kurulmuştur. Dairenin bulunduğu binanın her katında bir daire vardır. Daire 12/48 arsa paylı olup. dairenin bulunduğu 19 parsel tapuda 165,50 m2 dir. Dairenin giriş kapısı ve iç kapıları ahşap kapı pencereleri pvc camlı dairenin ıslak zeminin tabanları ve duvarları fayans kaplama daire wc, banyo, hol ve 2 balkon şeklinde yapılmış diğer zeminleri ahşap kaplamadır. Dairenin mutlak tezgâhı ve tereği mevcut olup. duvarları ve tavanı kireç badanadır. Daire 3+1 şeklinde sapılmıştır. Değer tespiti istenen daire 2. Katta 3 nolu dairedir. Dairenin brüt alanı 120 m2 net alanı 105 m2 dir. 2. kat 3 nolu bağımsız bölüm tapuda borçlu adına kayıtlıdır. Değer tespiti islenen yapının değeri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birim fiyatlarına yapı yaklaşık fiyatlarına yapının bitmişlik oranına ve binadaki yıpranma eskime aşınma ve noksanlıklar değerlendirilerek ve serbest piyasa şartlarına göre hesaplanmıştır. Dairenin arsa payı dâhil değeri:60.000.00 TL dir.
İmar Durumu: Belediye imar planı içinde 4 kat bina yapmaya müsaadeli
Kıymeti : 60.000,00 TL
KDV Oranı : % 1
Kaydındaki Şerhler: Tapu Kaydındaki Gibi
1. Satış Günü : 03/08/2015 günü 10:30 – 10:40 arası
2. Satış Günü : 28/08/2015 günü 10:30 – 10:40 arası
Satış Yeri: Adalet Sarayı Kantin Önü
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden. artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pev akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi. KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın ayılından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin(*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kellileri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartname} i görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/1300 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
İl No: 99269

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.