son haberler

Ünye Müftüsünden, Ramazan Ruhunu Yakalama Formülü

Yayınlanma Tarihi: 15 Haziran 2015 okunma

Ünye Müftüsünden, Ramazan Ruhunu Yakalama Formülü
Gündem
0

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, vatandaşların Ramazan ruhunu yakalayabilmesi için çeşitli tavsiyelerde bulundu. Normal hayata devam eder gibi hareket edilmesi gerektiğini belirten Müftü Başsan, orucu uykuyla geçirilmemesi gerektiğini ve sahura muhakkak kalkılması gerektiğini belirtti.

İlk olarak Ramazan ayının önemine değinen Ünye Müftüsü Vedat Başsan, 1 ayda olsa dinin verdiği huzurun anlaşıldığını ifade ederek; “Tüm İslam âleminin Ramazanının hayırlı geçmesini dilerim. Ramazan ayı sadece Ünye’de değil bütün İslam âleminde bereketli geçiyor. 1 ay da olsa dinin verdiği o huzuru yaşayarak anlamış oluyor. Bizlerde şimdiden hazırlanıyoruz. Ramazan ayı, Kuran ayı. Yaz kurslarımız açılıyor, her camimizde mukabele okunması için arkadaşlarımızla toplantı yapacağız, kurslarla ilgili seminerler düzenleyeceğiz, teravihler, iftar programları olacak, zekât, fitre uygulamaları yapılacak. Kısacası Ramazan ayını dolu dolu yaşayacağız” dedi.

Fitre Sadakası İçin Miktar Belirlendi
Fitre miktarına ve zekâta ilişkin açıklamalarda da bulunan Başsan; “Zekât niye sadece ramazan ayında verilir? Aslında sadece ramazan’da geçerli değildir. Vatandaşımız ona tarih belirlemiştir. Fitre sadakası kusur ve ufak hataların affı için vatandaşı sevindirmesidir. Bu sadece Ramazan ayında yapılır. Bu sene ki miktarı 11,50 lira. Bu fiyat asgari olanı eğer verebilecek durumdaysanız daha üstünü de verebilirsiniz. Ne yiyip içiyorsanız ona denk vermeniz gerekir” dedi.

“Ramazanda Orucu, Uykuya Tutturmamanız Lazım”
Müftü Başsan ayrıca, insanların normal hayata devam eder gibi hareket etmesi gerektiğini, orucun uykuyla geçirilmemesi ve sahura muhakkak kalkılması gerektiğini belirterek; “Normal hayatınıza devam etmelisiniz. Sahura mutlaka kalkmanız gerekir. Ramazan da orucu uykuya tutturmamanız lazım. Halkımız bu konuda çok yanlış bir yaklaşımı var. Sahur berekettir, ertesi günü sağlıklı geçirmek adına. Sahura kadar uyumamak gibi bir davranışta bulunmamak lazım. Normal hayatınıza devam eder gibi yaşamalısınız. Ramazan ruhunu ancak öyle yaşayabilirsiniz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.