son haberler

Ünye STP’nin Gündeminde Trafik Sorunu Var!

Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2022 okunma

Ünye STP’nin Gündeminde Trafik Sorunu Var!
Gündem
0

ÜSTP’nin Kasım ayı toplantısının ana gündem maddesi Ünye şehir merkezi trafiği olurken, ilgili kurumlara aktarılmak üzere konuyla ilgili yeni çözüm önerileri belirlendi.

“Daha mutlu ve yaşanılabilir Ünye için…”

3. Dönem Sözcüsü, Ünye Radyo Yayıcıları Derneği Başkanı Hakan Korkmaz başkanlığında 14 platform üyesinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Ünye için önem arz eden gündem maddeleri görüşüldü.. Gündemlerdeki konularla ilgili alınan kararların çalışma programı belirlenirken buna göre, Ünye şehir merkezindeki trafik sorunu, bazı noktalarda çözümlenmesine rağmen, birçok noktada hala devam ettiğine dikkat çekildi.

Toplantı ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Şehir merkezinde yaya ve sürücüler için zor anların ve durumların yaşanmasına yol açan bu sorunun en aza indirilmesi için bütün tarafların üzerlerine düşeni yapmasının önemi, Kasım ayı toplantısının ana konusu olmuştur.

Bu kapsamda, Ünye şehir merkezi trafiği bir kez daha masaya yatırılmış, bu konuda yapılan çalışmalara ilave, yapılması gereken çalışmalar belirlenerek konunun ilgili kuruluşlarla görüşülmesi, ayrıca şehir içi trafik konusunda vatandaşlara düşen görevlerin hatırlatılması ve bu konuda destek verilmesi için bir basın açıklaması yapılmasına karar verilmiştir.

ÜSTP’DE ALINAN KARARLAR GEREĞİ:

1-ÜSTP Yürütme Ve Yönetim Kurulu, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile Asarkaya’ da yapılan toplantının değerlendirilmesi yapıldı. Başkan Tavlı’ ya gösterdiği nezaketten dolayı teşekkür edildi.

2- Ünye Kapalı Pazaryeri ile ilgili yapılacak çalışmanın ÜSTP olarak yerinde incelenmesi, pazaryeri esnafıyla görüşülmesi… Ayrıca pazaryeri esnafının uygun gördüğü bir tarihte Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın da katılımı sağlanarak kahvaltılı bir toplantı tertip edilmesi, bu toplantıya ÜSTP Platform Üyesi STK başkanlarının da toplantıya katılarak sorunun çözümüne katkı sunması görüşülüp kabul edildi.

3- ÜSTP olarak Ünye Basını ile ilgili diyalogların geliştirilmesi için çalışmalar yapmanın gereği ele alındı, değerlendirmeler yapıldı, bu konuda daha duyarlı olunması kararlaştırıldı.

4- Akkuş-Niksar Caddesindeki yeni trafik düzenlemesinde kurallara uyma konusunda vatandaşların uyarılması ve bilgilendirilmesi ile ilgili basın bülteni hazırlanması… Ayrıca cadde üzerine dolmuş durakları ve park yasağı bulunan yerlere kameralı denetim getirilmesinin yararına dikkat çekildi. Konunun ilgili kurumlara aktarılması kararlaştırıldı.

5- Geçtiğimiz yıl Ünye Otogarında konulması planlanan ATM ile ilgili çalışmada hala sonuç alınmamış olmasına işaret edildi. Konunun takibinin yapılması, buraya acilen ATM konulmasının gereği ve yararının yetkililere ısrarla anlatılması ve sonuç alıcı çalışmalar yapılmasına karar verildi.

6- Fevzi Çakmak Mahallesinden sahil Yoluna çıkan Atabak Sapağı yaya geçidine ışıklı trafik noktası oluşturulması için UKOME’ ye talep yazısı yazılmasına, yine Fevzi Çakmak Mahallesi Sağlık Ocağı yanındaki OSKİ’ye ait olan ve yıkılacağı ifade edildiği halde hala yıkılıp kaldırılmayan metruk binanın kaldırılmasının, OSKİ ve Büyükşehir Belediyesi görüşülüp sonuçlandırılmasına karar verildi.

Ünye Sivil Toplum Platformu (ÜSTP) olarak, kentimizin daha, mutlu ve yaşanılabilir bir şehir olması için çalışmalarımıza hız katarak devam edileceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.