son haberler

ÜNYE, TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES OLDU

Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2022 okunma

ÜNYE, TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES OLDU
Gündem
0

Ünye’de, 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” ve “Türkiye Yüzyılına Nefes” projesi kapsamında 81 il ile birlikte eş zamanlı fidan dikim etkinliği düzenlendi. Yüzlerce fidanın toprakla buluştuğu etkinlikte bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Doğayı yeşillendirmek, ağaçlandırmak ve ülkemizi daha fazla oksijene kavuşturmak amacıyla bu faaliyetin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” ve “Türkiye Yüzyılına Nefes” projesi kapsamında 81 ilde 11 Kasım saat 11:11’de eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği Ünye’de de gerçekleştirildi.

Nuriye Mahallesi Ünye Devlet Sahil Yolu sahil mevkiinde, düzenlenen etkinlik kapsamında Ünye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen 300 adet fıstık çamı toprakla buluştu.

MÜDÜR AKÇA “BU ALAN ÜNYE’NİN YENİ ÇAMLIĞI, ÇINARSUYU OLACAK”

Fidan dikim töreninde konuşan Ünye Orman İşletme Müdürü Ömer Akça, “2020 yılında Cumhurbaşkanımızın Resmi Gazetede ilanı 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmişti. O günden bu yana da Orman Genel Müdürlüğü olarak 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde aynı anda fidan dikim törenleri gerçekleştiriyoruz. Biz de Ünye’mizde nasıl bir Çamlık ve Çınarsuyu varsa burayı da o şekle çevirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Desteklerinden dolayı Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN TAVLI, “AMACIMIZ, DOĞAYI YEŞİLLENDİRMEK VE ÜLKEMİZİ DAHA FAZLA OKSİJENE KAVUŞTURMAK”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “ Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ülke genelindeki ağaçlandırma seferberliği ile ilgili faaliyetler içerisine Kaymakamımız başta olmak üzere öğrencilerimiz ve STK temsilcilerimizle katıldık. Bu bölgede daha öncede diktiğimiz fidanlarımız vardı. Çoğu da tutmuş. Şimdi hem eksikliklerini tamamladık hem de diğer açık olan bölgeleri tekrar ağaçlandırarak bu bölgenin güzel bir mesire alanına dönüşmesine katkı sunduk. Doğayı yeşillendirmek, ağaçlandırmak ve ülkemizi daha fazla oksijene kavuşturmak amacıyla bu faaliyetin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KAYMAKAM IŞIK, “FİDANLARIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURDUK”

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanıyor. Bizde Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Belediye Başkanımız, kamu kurumlarımız ve öğrencilerimizle birlikte daha yeşil Ünye’ye hizmet etmek için burada genç fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik fidan dikiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.