son haberler

ÜNYE’DE ASIRLIK LEZZETLER SERGİLENDİ

Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2023 okunma

ÜNYE’DE ASIRLIK LEZZETLER SERGİLENDİ
Gündem
0

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği, Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi organizasyonunda gerçekleştirilen etkinliğe bu yıl Ünye’deki depremzede aileler de katıldı.

Etkinlikte bölgemizin yöresel lezzetlerinden olan Perzü Borani, Malahto, Aşlı Sarma, Ünye Lokumu, Mısır Çorbası, Mısır Ekmeği, Galdirik Tavası, Turşu Kavurması, Pancar Çorbası, Ünye Pidesi, Kuru Burma Tatlısı, Su Böreği gibi yöresel lezzetler görücüye çıktı.

Ünye Belediyesi Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Türk Mutfağı organizasyonuna Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuklarla tek tek ilgilenen, depremzede ailelerin varsa taleplerini soran Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Gastronomi turizmin revaçta olan dallarından biri haline geldi. Bu anlamda bölgemizin yöresel lezzetlerinin tanıtılmasını son derece önemli bulduğumu belirtmek istiyorum. Bizler yöresel lezzetlerimiz marka haline gelmesi için Ünye Belediyesi olarak ‘Yöresel Lezzetler Hanımeli ile Ekonomiye Dönüşüyor’ projesi, Yöresel Lezzetler Üretim Tesisi ve Aşevi gibi çok sayıda çalışmayı hayata geçirdik. Yine geçen yıl Ünye Doğal Lezzetler ve Ot Festivalinin ilkini gerçekleştirmiştik. Bu yıl deprem nedeniyle yapamadık, ancak bundan sonraki senelerde İnşallah devam edeceğiz. Organizasyonda emeği geçene herkesi kutluyorum” dedi.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise yöresel lezzetlerin yaşatılması ve geleceğe taşınmasında bu tip çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Etkinlikte bire konuşan yapan Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba da; “Kadim bir medeniyet olarak zengin bir mutfağa ve önemli bir sofraya sahibiz. Hüznümüzde ve sevincimizde de bir sofranın etrafında toplanan bir milletiz. Bugün hem Türk mutfağının, hem de gönlümüzün zenginliğini paylaşmak için buradayız” ifadelerini kullandı. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.