son haberler

ÜNYE’DE ATLAR, ATAYA SAYGI İÇİN KOŞTU

Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım 2022 okunma

ÜNYE’DE ATLAR, ATAYA SAYGI İÇİN KOŞTU
Gündem
0

Ünye Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen “Ata’ya Saygı Rahvan At Yarışları” binlerce yarış severi bir araya getirirken, organizasyon oldukça heyecanlı geçti. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Atamıza saygı anlamında düzenlediğimiz bu yarışları atamıza atfediyoruz” dedi.

Ünye Belediyesi ile Ünye Rahvan Atçılık ve Spor Kulübü tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihal edişinin 84. Yıl dönümü nedeniyle “Ata’ya Saygı Koşusu” rahvan at yarışları düzenlendi. Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri’nde gerçekleşen yarışlara yurt genelinden çok sayıda at katıldı.

10 kategoride yapılan yarışlar grup elemeleri ile başladı. Binlerce yarış sever heyecanla izlediği yarışlar, “Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Taze Beşli, Dörtlü, Üçlü, Minik ve Dört Nal” kategorilerinde yapıldı.

BAŞKAN TAVLI “ATAMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ”

Dereceye giren at sahiplerine kupaların verildiği yarışlarda konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihal edişinin 84. Yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Bugün düzenlediğimiz yarışları Atamıza saygı anlamında atamıza atfediyoruz. Bugün düzenlediğimiz yerli dörtnal yarışlarında Hatice kızımız yine kupayı kaptı. Kupayı kapmasından ziyade şehitlerimiz adına yarışması ve birinciliği alması çok daha ayrı bir önem taşımaktaydı. Kendisine teşekkür ediyor ve tebrik ediyoruz. Hava güzel ve yarışlar heyecanlıydı, umarım memnun olmuşsunuzdur. Organizasyona katılan ve gerçekleşmesinde vesile olan yarış sahiplerine, jokerlerimize ve katılım sağlayan siz değerli seyircilerimize teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yarışlara Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlçe Emniyet Müdür Celal Sarısoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen  Muhammet Ali Gökkan, Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Gürel, Ali Kemal Mehel, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Bekir Şimşek, Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan, Terziler, Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Çat, siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yarışlarda Dereceye Giren At Sahipleri Şu Şekilde;

BAŞ;

1.Ömer Faruk Bilgin

2.Engin Apaydın

3.Ertan Çelik

 

BAŞ ALTI;

1.Mehmet Falay

2.Bahadır Keskin

3.İbrahim Kırçal

 

BÜYÜK ORTA;

1.Oğuzhan Serdaroğlu

2.Hamza Yıldız

3.Mehmet Baloğlu

 

KÜÇÜK ORTA;

1.Murat Pehlivan

2.Veli Dik

3.Musa Taflan

 

DESTE;

1.Başar Çelik

  1. Murat Maraşlı

3.Çetin Karadağ

 

TAZE BEŞLİ;

1.Sadettin Dündar

2.Oğuzhan Atabay

3.Şahnal Kırçal

 

DÖRTLÜ TAY;

1.Yaşar İrişme

2.Mustafa Yılmaz

3.Barış Şen

 

ÜÇLÜ TAY;

1.Hasan Türk

2.Emrah Yanar

3.Halil Bulat

 

MİNİK TAY;

1.Yahya Polat

2.Ömer Faruk Okuyan

3.Murat Haki

 

YERLİ DÖRTNAL;

1.Hatice Ovalı

2.Samet Kurt

3.Zafer Kışla

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.