son haberler

Ünye’de Off-Road Heyecanı

Yayınlanma Tarihi: 24 Ekim 2022 okunma

Ünye’de Off-Road Heyecanı
Gündem
0

Ünye Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Karadeniz Off Road Kupası nefes kesen yarışlara sahne olurken bölgeden gelen binlerce yarışsever bu heyecana ortak oldu. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı her geçen yıl yarışların daha kapsamlı yapıldığını belirterek, “vatandaşlarımız izledikleri yarış performansından ziyadesiyle memnuniyetini belirttiler. İnşallah böyle güzel organizasyonların yenilerine de imza atarız” dedi.

Ünye Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Fedarasyonu, Ünye Yunus Emre Off Road Spor Kulübü öncülüğünde düzenlenen Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Yunus Emre Derneği’nin destek verdiği Uluslararası Karadeniz Off Road Kupası 3. Ayak yarışları Ünye Havaalanında binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Adrenalinin yüksek olduğu yarışları vatandaşların yanı sıra Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Celal Sarısoy,  Ünye İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammet Ali Gökkan, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Ateş, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, MHP Ünye İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu, Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri izledi.

Ünye Havaalanı’nda oluşturulan yaklaşık 2 km’lik parkurda düzenlenen yarışta yurtiçinden birçok kulüp katılırken Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan da yarışçılar yer aldı. Toplam 22 kulüp ve 30 sporcunun yer aldığı yarışlar 4 kategoride gerçekleştirildi. Pilotlar yarış boyunca izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Bazı pilotlar zorlu parkuru tek tek geçerek bitiş çizgisine ulaşırken bazı pilotlar ise araçlarının arıza yapması nedeniyle yarışları tamamlayamadı. Yarışların ardından hakem heyeti dereceye giren yarışçıları belirledi. Kupa töreninde ise heyecan doruğa çıktı.

Kaymakam Işık Teşekkür Etti

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Kupa töreninde yaptığı konuşmada “Bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcularımıza da tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Tavlı “İzleyen Herkes Çok Memnun Kaldı”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Ünye Belediyesi ve aynı zamanda Ünye Yunus Emre Off-Road Kulübünün katkılarıyla ve bu organizasyonun oluşumuna destek veren diğer ekiplerle birlikte böyle bir organizasyonun gerçekleşmesine vesile olduk. 22 tane kulüp aynı zaman da 30 tane de sporcumuz yarışlara katıldı. Katılım sağlayan kulüplerimize ve sporcularımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bugün sahadaydım, izleyicilerin içindeydim, izleyen herkes gerçekten çok memnun olduklarını ifade ettiler. İzledikleri yarış performansından ziyadesiyle memnuniyetini belirttiler. İnşallah böyle güzel organizasyonların yenilerine de imza atarız” diye konuştu.

Başkan Argan “Ünye’mize Yakışanı Yaptık”

Ünye Yunus Emre Off- Road Spor Kulübü Başkanı Alper Argan ise şu ifadelere yer verdi;

“Sporun kardeşliğin ve dayanışmanın temsil edildiği  Off-Road yarışlarına ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduk, bahtiyar olduk. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Karadeniz Off- Road kupası 3. Yarışıyla birlikte Türkiye’mizin her bölgesinden servis personelleri dahil yaklaşık 300 tane sporcuya binlerce spor severle 4 farklı branşta spor şöleni düzenledik. Sporun evrensel mesajını Ünye’den tüm dünyaya güçlü bir şekilde hep birlikte ifade ettik. İnanıyorum ki kendimize Ünye’mize yakışan mükemmel bir organizasyona ev sahipliği yaptık.

Başkan Argan “Uluslararası Gönül Köprüsü Kurduk”

Uluslararası spor organizasyonlarının sadece bir sportif etkinlik olmaktan öte anlamı vardır. Sporun birleştirici gücü böylesine organizasyonlarda çok daha farklı şekilde meydana çıkıyor. Ülkeler arasında bağın, kardeşliğin gelişmesine vesile oluyor. Geçen seneki yaptığımız yarışlarda Azerbaycan ve Gürcistan’la gönül köprüsü kurduk demiştik. Bugün ise İran Off-Road Spor kulübü bizim yanımızda, Ünye İran gönül köprüsü hayırlı olsun diyorum. Böylesine güzel bir organizasyonu tek başına yapmak ne mümkün, bizlere en çok destek sağlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya, Mine Port Ana Sporsorluğuna ve Ünye Off- Road yönetim kurulu üyelerime çok teşekkür ederim.”

Yarışlarda dereceye giren takımlar şöyle;

Genel Klasmanda

  1. Gürsel Akın, Birol Çoruhlu
  2. Mustafa Saray, Samet Zurnacı
  3. Şevki Sazık, Yunus Güneş

S1 Klasmanda

  1. Yakup Çimiç, Adem Paç

2.Oğuzhan Türkvatan, Umutcan Bektaş

S2 Klasmanda

1.Hassan BALOUCHIAN, Kasra Fırozbakpsa

  1. Celal Cem Yanık, Murat Serin

S3 Klasmanda

  1. Şevki Sakız, Yunus Güneş

2.Ahmet Cihangir Topaloğlu, Yasin Sanioğlu

3.Mustafa Katar, Fuat Bezölçen

S4 Klasmanda

  1. Gürsel Akın, Birol Çoruhlu
  2. Mustafa Saray, Samet Zurnacı
  3. Fatih Solmaz, Murat Solmaz

 

Kupa töreninde ayrıca yarışlara destek veren kurum ve kişilere de teşekkür plaketi verildi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.