son haberler

ÜNYE’DE YAPAY ZEKÂ ATÖLYESİ AÇILDI

Yayınlanma Tarihi: 26 Mayıs 2023 okunma

ÜNYE’DE YAPAY ZEKÂ ATÖLYESİ AÇILDI
Eğitim
0

Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde, özel gereksinimli çocukların yapay zekâ alanında yeteneklerini artırmak ve onları desteklemek adına Yapay Zekâ Atölyeleri açıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde fırsat eşitliğini arttırmak ve kapsayıcılığı güçlendirmek için çalışmalar yapılıyor.

Bakanlık tarafından eğitime erişimde güçlük çeken kesimler için şartlı eğitim yardımı, ücretsiz ders kitabı, ücretsiz yemek, ücretsiz yardımcı kaynak desteği uygulanıyor.

Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel yetenekli öğrencilerin zekâ potansiyellerini geliştirerek, problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler belirlemeleri öğretiliyor.

Teknolojiyle erken yaşta tanışan öğrenciler yapay zekâ üzerine de çalışma gerçekleştiriyor. Bireysel ve takım halinde projeler geliştiren öğrenciler, bu projelerini hayata geçirme fırsatı buluyor.

Özel gereksinimli çocukların potansiyellerini açığa çıkarmaları noktasında BİLSEM’le yeni olanaklar yaratarak ülkenin geleceğine yatırım yapılıyor.

Yapay zekâ, insan yaşamında ve kurumlarda köklü değişiklikler gerçekleştiriyor. Özel gereksinimli çocukların yapay zekâ alanında yeteneklerini artırmak ve onları desteklemek için Ordu’nun Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde bulunan Bilim ve Sanat Merkezleri bünyesinde Yapay Zekâ Atölyeleri açıldı.

Altınordu, Fatsa ve Ünye BİLSEM’lerdeki öğrenciler Yapay Zekâ Atölyelerinde; Oyuncu Bilgisayarları, 3D Yazıcı, Kodlama Tabletleri, Yapay Zekâ Kiti, Programlanabilir Dronlar, Raspberry Pi Setleri, Dokunmatik IPS Ekranlar, Arduino Setleri, Elektronik Devre Kartı Yapım Malzemeleri, Gravür Seti, Monitörler 24″, Geliştirme Kartları gibi materyaller ile eğitim alarak projeler geliştirmeye başladılar.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.