son haberler

“Yaşanabilir Bir Dünya İçin, Çevre Temizliği Şart”

Yayınlanma Tarihi: 5 Haziran 2015 okunma

“Yaşanabilir Bir Dünya İçin, Çevre Temizliği Şart”
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çamyar mesajında, sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya için hayatımızda önem taşıyan konuların başında temiz çevrenin geldiğine dikkat çekti.

Başkan Çamyar, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Günümüzde sağlıklı, yaşanabilir ve daha güzel bir dünya için tüm insanlığın hassasiyetle üzerinde durduğu konuların başında çevre gelmektedir. Hayatımızda büyük önem taşıyan çevre, mevcut olan tüm değerleri ile birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken önemli bir değerdir.

Çeşitli nedenlerden dolayı çevrenin tahrip edilmesi ve kirletilmesi insan sağlığını olumsuz yönde etkilemekte ve gelecek nesillerimiz için büyük tehlike oluşturmaktadır. Çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve çevreyi korumak, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin önemli görevlerinden olmalıdır. Sağlıklı bir yaşam için çevrenin korunarak kullanılması büyükten küçüğe hepimizin önceliği olmalıdır. Unutmayalım ki çevreye verilen zarar, geleceğimize verilen zarardır. Çevre bilincini en küçük yaşlardan başlayarak gerek aile içi eğitim, gerek eğitim kurumlarında ve yaşamın her alanında çevrenin ne kadar önemli olduğunu anlatmamız gerekmektedir. Çocuk yaşta kazanılan bu bilinç daha güzel ve yaşanabilir dünyanın ilk adımlarıdır.

Çevremizi koruyup güzelleştirdikçe, yaşanılabilir alanları arttırdıkça hepimiz daha mutlu olacağız. Yöneten ve yönetilenler aynı sorumlulukla davranırsak daha yaşanır, daha temiz ve daha mutlu bir Ünye yaratabiliriz. Bu duygu ve sorumlulukla yaşanabilir, temiz bir çevre dileği ile Dünya Çevre Günümüzü kutluyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.