son haberler

Ünye’de Yetişen Şampiyon Av Köpeği Ekin

Yayınlanma Tarihi: 5 Ağustos 2015 okunma

Ünye’de Yetişen Şampiyon Av Köpeği Ekin
Gündem
0

Av yapmaya özel merakı nedeni ile Deutsch Kurzhaar cinsi av köpeği alan Ünyeli Yüksel Kulaçoğlu, Ekin isimli köpeğinin şampiyon bir soydan geldiğini ve 20 ay içinde birçok yarışmalara girerek çeşitli madalyalar ile kupalar aldığını söyledi.

Çocukluğundan beri av yapmaya özel merakı olan Ünyeli Yüksel Kulaçoğlu (64) yakın zamana kadar safkan av köpekleri ile avlanırken, bölgedeki av sahalarının yetersiz olması nedeniyle Amasya, Sivas, Erzincan ve Erzurum illerine av yapmaya gitti.

Yerel av köpeklerinin zor şartlarda av performansının yetersiz olduğunu gören Yüksel Kulaçoğlu, tarzına en uygun Deutsch Kurzhaar cinsi av köpeğinin olduğunu tespit ettikten sonra Ünye’de Von Ünye Çiftlik ismiyle profesyonel anlamda SCR’li ve Çip’li köpek üreticisi Aykan Öztürk’ten Ekin Von Ünye isimli yavruyu satın aldı.

unyede_yetisen_sampiyon_avkopegi_ekin (2)Ekin isimli köpeğine ilişkin bilgiler veren Kulaçoğlu; “Bu yavrunun babasının ismi Nero Vonder Schnepfenstrich ve sahibi ise Bora Pir, Annesinin ismi ise Zeyna Von Ünye ve sahibi Aykan Öztürk. Babası Macaristan Budapeşte’de yapılan Dünya Şampiyonasında 2. olmuştur. Annesi olan Zeyna’nın ise dedesi Heiko KS Von Osterberg, 2016 yılında Almanya’da Dünya birincisi olmuştur. Böyle şampiyon bir soydan gelen köpeğim ırkının tüm güzel özelliklerini üzerinde taşımaktadır.

Köpeğim, bıldırcın, keklik, çulluk, tavşan ve ördek avlarını mükemmel bir şekilde yapmaktadır. Akabinde Yaban TV kanalında Amasya Bıldırcın Avı görüntülerimiz sürekli yayınlanmaktadır. Aynı zamanda Deutsch Kurzhaar cinsi olan köpeğim Ekin’in üretilebilmesi için gerekli olan süs üretim izni sınavını Balıkesir’de tamamlayarak damızlık ünvanını almıştır.

Türkiye’de kurulu Köpek Irkları ve Bilimleri Federasyonu’na ben ve köpeğim kayıtlı bulunmaktayız. Federasyonumuz ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu sayede de Etkin, girmiş olduğu ulusal ve uluslararası organizasyonlarda özellikle yabancı hakemlerden ırkının en güzel özelliklerini taşıyan köpek ünvanını almıştır” dedi.

Etkin isimli köpeğinin 29 aylık olduğunu ve 20 ay içinde birçok yarışmalara girerek çeşitli madalyalar ve kupalar aldığını ifade eden Yüksel Kulaçoğlu; sırasıyla köpeğinin girdiği yarışmalardan bahsederek şu bilgileri verdi;

Ster Dogs Et Star Cities: Gençlerde Mükemmel J. CAC
CAC – İSTANBUL: Gençlerde Mükemmel J. CACİB
2.ANKARA CAC: Junyor Mükemmel J. III
İSTANBUL SİLİVRİ CACİB: İnter Medisk Mükemmel CAC
İSTANBUL SİLİVRİ CACİB: İnter Medisk Mükemmel CAC + CASİB
İSTANBUL SİLİVRİ CACİB: Working Mükemmel CAC
İSTANBUL SİLİVRİ SASİB: İnter Medisk Mükemmel CAC + SASİB
A Mid Summer Night
Dream Saows CACİB II: Working Mükemmel CAC + CASİB + BOB + BİS II.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.