son haberler

Ünye Belediyesi Serasından Yüzde 50 Tasarruf Etti

Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2024 okunma

Ünye Belediyesi Serasından Yüzde 50 Tasarruf Etti
Ekonomi
0

Ünye Belediyesi’nin uyguladığı sera projesi sayesinde park ve bahçe bitkilerinde yüzde 50’ye varan tasarruf sağladığı açıklandı.

2022 yılında Ünye Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile kurulan Ünye Belediyesi’nin serasında bugüne kadar park ve bahçe bitkileri üretimi anlamında önemli bir başarıya ulaşıldığı bildirildi.

İlçede hem istihdama katkı sunan, hem de Ünye Belediyesi’nin park ve bahçe bitkileri anlamında kendi kendine üretim yapmasına imkân sağlayan projeyle maliyet anlamında ciddi avantajlara imza atıldığı açıklandı.

2024 yılı yaz dönemi çalışmaları hakkında açıklanan bilgilere göre yaza hazırlık aşamasında dikilen 52 bin adet tohumun 47 bin adedinden verim alındığını ve böylece yüzde 95 oranında başarı sağlandı.

Yetkililer, hali hazırda serada mevsimlik çiçek grubundan 17 çeşit, çalı gurubundan ise 50 çeşit üretim gerçekleştirildiğini ve yaz dönemi ile birlikte üretilen bu bitkilerin Ünye’nin her noktasına dikilerek kentin görsel güzelliğine katkıda bulunulacağını açıkladı.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise; “Seramızda yaptığımız üretimlerle park ve bahçe bitkileri anlamında belediyemize yüzde 50’lere varan avantaj maliyeti kazandırmış olduk. Ünye’mizde hizmet noktasında konkasör şantiyelerimizde yol üretimi anlamında maliyetlerimizi 3’te 1’e düşürdük. Her alanda yaptığımız üretimlere daha az maliyetle çok daha fazla hizmet üretmenin mutluluğun yaşıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.