son haberler

Sporcular Hem Yarıştı, Hem Ünye’yi Keşfetti…

Yayınlanma Tarihi: 25 Nisan 2024 okunma

Sporcular Hem Yarıştı, Hem Ünye’yi Keşfetti…
Eğitim
0

Ünye Belediyesi ile Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Oryantiring Okul Sporları Küçükler ve Yıldızlar Grup yarışması Ünye’de gerçekleştirildi.

Ankara, Erzincan, Giresun Kastamonu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Artvin, Ardahan, Amasya, Çorum, Bayburt, Gümüşhane, Kars ve Ordu illerinden 300 sporcu Ünye’ye gelerek hem yarıştılar hem de Ünye’yi keşfettiler.

Sporcuları tebrik ederek yarışmanın bundan sonra da devam edeceğini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Her biri turizm elçilerimiz olan yavrularımızı Ünye’de ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Her bir yavrumuzun eğitim ve spor hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Yarışlar Cumhuriyet Meydanı’ndan start alırken şehrin çeşitli yerlerine konulan hedefleri harita üzerinden bulmaya çalışan sporcular parkuru kısa sürede tamamlamak için mücadele etti. Sabah saatlerinden itibaren yarış alanına gelen sporcular kayıt işlemlerinin ardından sırasıyla çıkış yaptı.

Erkek ve Kızlar küçükler ve yıldızlar kategorisinde yarıştı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan sporcularla yarış öncesi bir araya gelerek başarılar diledi.

Başkan Tavlı, yarışlarla ilgili yaptığı açıklamada “Ünye’de ilk kez oryantiring sporuna ev sahipliği yapıyoruz. Bundan sonrada bu sporun Ünye’de yapılması için destek vereceğiz. Şehrimize ve gençlerimize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Tavlı’nın konuşmasının ardından hakemlerin işareti ile yarışma başladı. Sporcular gruplar halinde başlangıç noktasından çıkış yaparak daha ellerinde harita ve pusula ile belirlenen hedefleri buldu. Hızlı hareket eden sporcular kısa süre sonra bitiş çizgisine ulaşarak yarışı tamamladı. Yaklaşık 2 saat süren yarışlar sonucunda bireysel ve grup halinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Ödül törenine Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali kemal Mehel, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aydın Kuyumcu ve Belediye Meclis Üyesi Kadir Öksüz katıldı.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “2002 yılından beri Türkiye’de bu faaliyetin uygulandığı sürecin 2024 ayağını Ünye’de bu yıl hayata geçiriyoruz. Bundan sonra İnşallah sürekli olarak bunu devam ettiririz. İl sayısını da artmış oluruz. Biz bu yarışa katılan sevgili çocuklarımızı şehrimizin birer turizm elçisi olarak görüyoruz. Hem sportif faaliyetlerini icra ederken hem de şehrimizi tanıma fırsatları buldular. Şehrimizin güzelliklerini ve gezilecek yerlerini de bu vesileyle fark etmiş oldular. Aynı zamanda gittikleri yerde de ilimizi, ilçemizi tanıtmak adına bizim elçimiz olacaklar. Kendilerine şimdiden bu destekleri için teşekkür ediyoruz. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise; “Misafir öğrencilerimizi içimizde görmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bütün öğrencilerimize katıldıkları için teşekkür ediyorum. Dereceye girenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenler madalya ve belge ile ödüllendirildi.

HABER: Mehmet Emin Danış

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.