son haberler

24 Bin 324 Öğrenci Karne Alacak

Yayınlanma Tarihi: 7 Haziran 2017 okunma

24 Bin 324 Öğrenci Karne Alacak
Eğitim
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

2016-2017 eğitim öğretim yılı Cuma günü alınacak karnelerle sona erecek. Tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de ki okullarda okuyan öğrencileri karne heyecanı sardı. Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal hem öğrencilere hem öğretmenlere hem de velilere önemli tavsiyelerde bulundu.

24 Bin 324 Öğrenci Karne Alacak

Ünye’de ilk, orta, lise ve özel okullarda okuyan toplam 24 Bin 324 Öğrencinin Cuma günü karne alacağını www.unyetv.net’e yaptığı özel açıklamada duyuran Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal “ anaokulda:1695, ilkokulda:6968, ortaokulda: 7610, lisede 8051 ve özel okullarda:1302 öğrenci karne alacak” dedi.

Karne Başarının Temel Kriteri Değil

Müdür Uysal karne öncesi hem öğrencilere hem de velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Karnenin, başarının ölçüsü olmadığını ifade eden uysal, “ karne bir yıllık birikimin, çalışmışlığın ya da çalışmamışlığın karşılığıdır. Alınan karne ile bir öğrenciyi hep başarılı ya da başarısız görmek haksızlık olur. Burada öğrencilerimiz bir ümitsizliğe düşmemeli velilerimiz de bir anne-baba heyecanı içerisinde, paniği içerisinde yüklenme ya da başka çocuklarla mukayese etme, çocuğu rencide edici, onurunu kırıcı davranışlara girmemesini özellikle rica ediyoruz. Burada çocuklarımızı daha şevklendirmeli, gayrete yönlendirmeliyiz. Gelecek senesinin daha iyi olacağı ümidini çocuklarımızdan mahrum etmememliyiz” dedi.

Öğretmenlerimiz Beyin İşçiliği Yapıyor

Müdür Uysal öğretmenlere de tatillerini iyi geçirmelerini dileyerek, “öğretmenlerimiz beyin işçiliği yapıyor. Bu yorgunluk öyle kolay çıkabilecek bir yorgunluk değil. Yaklaşık 2 aylık bir tatil süreçleri var. İnşallah öğretmenlerimiz bu tatili faydalı yararlı bir şekilde hem bedenen hem de ruhen dinlenerek geçirirler diye temenni ediyorum” dedi.

Müdür Uysal’dan O Öğrencilere Uyarı!

Öğrencileri uzun bir tatil sürecinin beklediğini ifade eden Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, “bu tatil sürecini öğrencilerimiz çoğunluğunu dinlenerek geçirsinler ancak önümüzdeki yılın da alt yapısını tatilde yapsınlar. Yeni eğitim öğretim yılı başladığında zorlanmadan başlarlarsa daha başarılı olurlar. Bu nedenle tatilde öğrenciler bir plan program doğrultusunda çalışırlarsa kendi yararlarına olacaktır. Buradan özellikle TEOG sınavına girecek olan 8. Sınıfa geçecek öğrencilere ve 11. Sınıftan 12. Sınıfa geçen ve üniversite sınavına hazırlanacak öğrencilere seslenmek istiyorum. Diğer ara sınıflarda okuyan öğrencilere göre daha planlı programlı çalışmaları gerekiyor. Yaz tatilinde bir diğer üzerinde durmaları gereken husus ise kitap okumalarıdır. Öğrencilerimiz kitap okumayı ihmal etmesinler ayrıca nitelikli kitapları tercih ederlerse kendi yararlarına olacaktır” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.