son haberler

BAŞKAN TAVLI; “KENTSEL DÖNÜŞÜME BAŞLAMAYI ARZULUYORUZ”

Yayınlanma Tarihi: 29 Temmuz 2023 okunma

BAŞKAN TAVLI; “KENTSEL DÖNÜŞÜME BAŞLAMAYI ARZULUYORUZ”
Gündem
0

Gazeteci Mehmet Emin Danış’ın sorularını cevaplayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kentsel Dönüşüm çalışmalarına en kısa zamanda başlamayı arzuladıklarını ve planladıklarını söyledi.

Ülke genelinde Kentsel Dönüşüm çalışmalarının 2018 yılında başladığını ancak 6 Şubat depreminin ardından birincil önceliğin deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların hayat şartlarının kolaylaştırılması olduğunu ekleyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Biz de inşallah, bu kentsel dönüşüm noktasında belirlenen yerlerden bir tanesinde girişim noktasında faaliyete başlamayı arzuluyoruz, planlıyoruz” dedi.

KENSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI HANGİ AŞAMADA?

Kentsel Dönüşüm için planlanan bölgelerdeki hisseli mülkiyetler ve ada bazlı birleşimlerin gerektiğini hatırlatan Başkan Tavlı; “Ülkemizde genel olarak 2018 yılı içerisinde yapılan imar revizyon çalışmalarında, bölgedeki kentsel dönüşüme ihtiyaç olan yerler de ayrılmış durumda. İmar planları kentsel dönüşüme uygun bir şekilde; şu anda planlanmış durumda. Tabi buradaki hisseli mülkiyetler ve aynı zamanda da ada bazlı birleşimlerin o bölgelerde gerekmesi tabi ki bazı müştereklerin bir araya gelmesini zorlaştırıyor. Biz de inşallah, bu kentsel dönüşüm noktasında belirlenen yerlerden bir tanesinde girişim noktasında faaliyete başlamayı arzuluyoruz, planlıyoruz ancak biliyorsunuz ilk etapta, en önemlisi ülkemizin birincil önceliği 6 Şubat’ta 11 ilimizde meydana gelen deprem münasebetiyle oradaki insanlarımızın hayatının kolaylaştırılması. Bölgedeki yaşam şartlarının bir an önce normale dönmesi için Hükümetimiz, Devletimiz başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ciddi gayret içerisindedir. Tabi öyle tahmin ediyorum ki, 2023-24 yıllarında o sıkıntıların azalması bu bölgedeki faaliyetlerin de bundan sonraki süreç için daha fazla destek alınarak hayata geçirilmesi noktasında vatandaşların da talebi ile birlikte inşallah başlatılır diye umut içindeyim ki, bunu ne kadar erken başlatırsak kendimizi geleceğe o kadar hızlı hazırlamış oluruz diye düşünüyorum” diye konuştu.

ÜNYE’DE HANGİ BÖLGELERDE KENSEL DÖNÜŞÜM GEREKİYOR?

Ünye’de Kentsel Dönüşüm çalışması yapılacak olan bölgeleri de açıklayan Başkan Tavlı; “Ünye ilçemizde Hamidiye, Liseler, Çınarlık mahallerinin yanı sıra farklı bölgelerde, her mahallede, özellikle Kentsel Dönüşüme ihtiyacı olan noktalarda yani Atatürk ve Gölevi gibi yeni mahalleler dışındaki mahalleler olmak üzere Fevzi Çakmak da dahil olmak üzere her bölgede bu Kentsel Dönüşüme ihtiyaç duyulan yerlerimiz var” diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNE MESAJ

Kardeş şehir Adıyaman ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza da mesaj ileten Başkan Tavlı, şunları söyledi: “Öncelikle, tekrar orada deprem münasebetiyle olsun yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Halen depreminde oluşma neticesiyle tedavi gören kardeşlerimiz var, akabinde de depremin oluşturduğu fiziki tahribattan dolayı sıkıntı çeken kardeşlerimiz var; onlara da kolaylıklar diliyorum. İlk etapta tüm Türkiye olarak oradaki kardeşlerimizin yanındaydık, bizler de oradaydık, sürecin devamında Ramazan ayında yine oradaydık. Akabinde Hükümetimizin, Devletimizin, başta Cumhurbaşkanımızın planlamaları doğrultusunda oradaki faaliyetler sürüyor. Yerel yönetim olarak bizlerden de yapılması istenilen bir şey olduğunda özellikle orada olmaya gayret gösteriyoruz, özen gösteriyoruz, bağlarımızı kopartmıyoruz. Orada hizmet için görev verilen mahallerdeki insani ilişkilerimizi oluşturduğumuz kardeşlerimizle bağlarımızı ve görüşmelerimizi sürdürüyoruz.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.