son haberler

Bayramda Asırlık Gelenek!

Yayınlanma Tarihi: 4 Haziran 2019 okunma

Bayramda Asırlık Gelenek!
Gündem
0

Ramazan Bayramı kılınan bayram namazı ile başlarken asırlık gelenek bozulmadı.

dav

İslam Alemi bir ay süren Ramazan Ayı’nın ardından bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Ramazan’ın son günü açılan oruçların ardından Müslümanlar bayram sabahı camilere akın ederek bayram namazı kıldı.

Binlerce gurbetçinin gelerek bayramı kutladığı Ünye’de, bayram namazı sabah saat 05.40’ta kılındı. Çocuk yaşlı binlerce kişi camilere akın ederek bayramın mutluğunu ve sevincini yaşadı.

İki rekat 9 tekbir ile kılınan namazın ardından din görevlileri Bayram Hutbesi’nde “birlik, beraberlik ve kardeşlik” vurgusu yaptı.

Camilerde asırlık gelenek de bozulmadı. Bayram namazını kılan vatandaşlar cami avlusunda toplanarak birlikte bayramlaşma programı gerçekleştirdi. Yaşlıların elini öpen gençler ve çocuklar bir geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşarken çocuklara ayrıca camilerde bayram harçlığı dağıtıldı.

dav

Ünye’nin Yeşilkent-Darahta Mahallesi’nde bayram sonrası mahalle sakinleri aynı sofrada buluştu. Darahta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen kahvaltıda bayram sonrası birliktelik örneği sergileyen mahalle sakinleri daha sonra bayram ziyaretleri gerçekleştirdi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.