son haberler

Bu Projeler Ünye’yi Uçuracak

Yayınlanma Tarihi: 25 Kasım 2015 okunma

Bu Projeler Ünye’yi Uçuracak
Gündem
0

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, 64. Hükümetin kurulması ve Numan Kurtulmuş’un Başbakan Yardımcılığı görevini sürdürmesinin kesinleşmesiyle Ünye için yapılacak çalışmaları sıraladı.

Yıllardır gündeme gelen ancak hayal kırıklı oluşan başta Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere bir çok konu, yeni hükümetin kurulmasıyla Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş tarafından çözüm bekliyor. Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ise Ünye için gündemde olan konular hakkında kendi üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade ederken tıkanıldığı noktada Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan yardım isteyeceklerini belirtiyor.

Bu Projeler Ünye'yi Uçuracak 1Ergün yaptığı açıklamalarda OSB yerinin kesinleştiğini, Ünye ile Fatsa Adliyelerini birleştirme konusunda çalışmaları olduğunu, Eski hastane yeri konusunda yapacakları çalışmaları, yeni üniversite yerinde yapılacak çalışmaları,  konteynır liman çalışmaları ve buna bağlı olarak Ünye-Akkuş Niksar yolu konusunda mevcut yolun iyileştirileceğini müjdeledi.

İşte o merak edilen ve çözüm bekleyen projeler;

OSB İçin Yer Kesinleşti
“Öncelikle kronikleşmiş olan Ünye Organize Sanayi Bölgesini(OSB) bu dönem kökten çözeceğiz. Bunun için Sanayi bakanlığından görevli arkadaşlar geldi. Yer tespiti yaptılar, resmen OSB yerimiz belli oldu. Şu anda 550 dönüm üzerinden OSB başladı. Devam eden süreçte de yine 18 bakanlık gelecek ve gerekli çalışmaları yapacak. Biz süreci hızlandırıyoruz.  Bize düşen bir an önce yer istimlakini yapıp mahallelinin paralarını ödemektir. Küçük Sanayi Sitemizle alakalı atılması gereken adımları atıp yeni yerinde bu yörenin hizmetine sunmak istiyoruz.

Bölgenin En Büyük Limanı Ünye’ye Yapılacak
Konteynır limanı projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için gerekli altyapı çalışmalarının yapıldığını biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 ay süren etüt yapıldı. Bu etütler neticesinde görsel ve yazılı olarak raporlar hazırlandı. Bunu da Sayın Numan Kurtulmuş sayesinde hükümetin ilgili birimlerine sunacağız. 2016 yılında da bu çalışmaların başlayacağına ben inanıyorum. Bu projeyle 7 bin 500 kişiye iş sağlanacak. Ordu havaalanının yaklaşık 2-3 katı büyüklüğünde bir proje bu. Karadeniz’de Samsun ve Trabzon dahil daha büyük bir konteynır liman projesi.

Üniversitenin Yeni Yerinde Hızla Binalar Yükselecek
350 dönüm olarak tahsisi yapılan ODÜ kampüs arazimiz var. Burada binaların yükselmesi için Belediye başkanımız, Rektör Yardımcımız, Dekanımız, Genel Sekreterimiz ve teknik ekiple geçen hafta bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı sonrası Belediye başkanımız kendi teknik ekiplerini görevlendirdi, ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu alanda daha önce jeolojik çalışma yapılmıştı, şimdi ise bu arsa üzerinde kütlelerin nereye koyulacağı, ne kadar alana oturtulacağına bakılıyor. Bu çalışmalar bittiğinde ODÜ ekibinin önüne konulacak. Bu şekilde ilk binayı Allah izin verirse Belediye, sivil Bu Projeler Ünye'yi Uçuracak 2toplum kuruluşları ve Ünye halkı olarak biz başlayacağız. İkinci bina söz verildiği gibi Hükümetimiz tarafından, üçüncü binanın ise rektörlük tarafından yapılacağını konuştuk. Burada yine Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, altyapının yapılması konusunda ne yapılması gerekiyorsa hazırım dedi ve söz verdi. Bu çalışmalarda 2016 yılında yapılacak, sabırsızlıkla bekliyoruz. Mevcut yer artık yetersiz. 3 yıllık ömrü kaldı ve tam kapasite hizmet veriyor. Bizlerde bir yandan 3 yıllık süre içerisinde mesafe kat etmeye çalışıyoruz. Bunun yanında barınma yurt gibi işlemleri de şimdiden düşünüyoruz.

Dere Yolu 2. Planda Kaldı, Önce Mevcut Yol İyileştirilecek
Akkuş- Niksar İç Anadolu bağlantı yolumuzun yeni yılda yapımına başlanacaktır. Bu aynı zamanda limanla entegreli bir konudur. Bu yol limanın olmazsa olmazıdır. İç Anadolu’yu buraya çekmek için yolun yapılması lazım. Bu yolun her iki tarafında 10’ar metrelik istimlakleri zaten yapılmış. Yani yol yeniden başladığında yollar 20 metre olarak daha da büyüyecek, virajlar azalacak. En azından şimdi İç Anadolu bağlantı yolunu daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bu yol turizm açısından da çok önemli. Yapıldığı zaman bu vesileyle de turizm potansiyelimiz artmış olacaktır. Mevcut yol iyileştirilecek çünkü dere içi yolu uzun bir süreç alacak. Ancak dere yolu projesi unutulmuş, bir kenara bırakılmış bir konu değil. Sadece mevcut yol üzerinden çalışmaya başlandığında çözümün daha hızlı olacağı kanaatiyle bu konuyu öne çektik. Dere yoluyla ilgilide bundan sonra gündeme tekrar alınacak.

Hastane Yeri İçin, Sağlık Meslek Yüksek Okulu
Eski hastane yeri harita üzerinde Otel diye işlenmiş. Orası TOKİ’nin uhdesinde yani burayı TOKİ satabilir, otel yapabilir. Her türlü tasarruf kendinde ama bizim burayla alakalı bir düşüncemiz var. Daha önce sağlık meslek Lisesinden mezun olan öğrenciler direk hemşire oluyor. Hatta Ünye bu konuda 2. sıradaydı ve okulumuzdan mezun olan öğrenciler aranan hemşirelerin başındaydı. Şimdi ise Sağlık Meslek Liselerinde yetişen öğrenciler 2 yıl Yüksek Okul okumak zorundalar. Bu konuyla ilgili bir toplantı yaptık. Aklımızda olan çalışma, buranın Sağlık Meslek Yüksek okulu olması aynı zamanda Sağlık Meslek Lisesinin de burada olması. Bu teklifimizi yakında Ankara’ya gideceğiz zaman üst makamlarla görüşeceğiz. İnşallah kabul ettiririz. Bu tabi siyasi güçle olacak bir şeydir. Bu aynı zamanda bölgede de ilk olacak. Bölgede bulunan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Ünye’de eğer yapılırsa Meslek Yüksek Okulu başka yere gitmelerine gerek kalmayacak. Bu anlamda da Ünye’ye ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Fatsa ve Ünye, Adliyede Birleşecek
Sayın Başsavcımızın bir düşüncesi var Ordu Batı Adliyesi konusu. Ünye Kavaklar Mevkiinde bir yer bulunduğu söylendi. Belediye’de gerekeni yapıyor. Ünye ve Fatsa adliyesini tek çatı altında toplama niyeti var. Önceden mevcut adliye binası yapıldığında binanın gereğinden büyük yapıldığı söyleniyordu ama şimdi ise yetmiyor. Dolayısıyla planlamaların daha uzun vadeli yapılması gerekliliği ortaya çıkıyor.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.