son haberler

Büyükşehre Dönerçeşme Çıkarması

Yayınlanma Tarihi: 30 Haziran 2016 okunma

Büyükşehre Dönerçeşme Çıkarması
Gündem
0

Ünye Dönerçeşme Meydanında gerçekleştirilen çalışmalar hem Ünye halkını hem de Kent Konseyini üzmüş ve bu konuda Kent Konseyi Olağanüstü toplanarak Büyükşehre iletmek üzere kararlar almıştı. Alınan kararlarla birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Yapılan ziyaret Ünye Kent Konseyi üyelerinin yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün ve Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren’de eşlik etti.

Büyükşehre Dönerçeşme Çıkarması 1Ziyarette Ünye kent Konseyi adına Dönerçeşme ve Çamlık’ta yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi isteyen Prof. Dr. Ayşe Haznedar Yalın, bu tip Ünyelilerin değer verdiği yerlerde çalışmalar yapılırken fikir alışverişinde bulunulması gerektiğini ifade etti.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Haznedar Yalın konuşmasında; “Geçtiğimiz gün Ünye Kent Konseyi olarak bir toplantı yaptık. Toplantıya mimarlardan Sibel Cerrahoğlu’da katıldı ve kendisi sizinle görüştü bildiğimiz kadarıyla. Bize söylenen her iki tarafında proje çizdiği. Bu iki proje birleştirilerek her iki tarafı da memnun edecek meydan yapılacak oraya bu çok hoş bir şey. Bütün Ünye’ nin istediği birkaç konu var, oranın aslına uygun ya da yakın bir şekilde yeniden düzenlenmesi. Biz biliyoruz ki bir yere yapılan şey, bir öncekinden daha güzel olur. Eğer gerçekten belirli objeler yerini bulursa. Her şeyi sizlere sorarsak iş yürümez burada ancak öyle bazı şeyler vardır ki halkın yüzyıllardır sahip çıktığı ya da orayı görmeyi hep özlemle beklediği, önünden geçtiği yerler vardır. Örneğin Dönerçeşme gibi, Çamlık gibi, Cumhuriyet Meydanı gibi. Hiç olmazsa buralarda değişiklik yapılırken bizlerinde düşüncesinin alınmasını istiyoruz” dedi.

Büyükşehre Dönerçeşme Çıkarması 3Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ise ilk olarak Dönerçeşme Meydanına ilişkin yanıt vererek; “Kent Konseyleri şehrin yönetimine katkı sağlayan, belediyelere rehberlik yapan yol gösteren bir kurum ama sizlerin de dediği gibi her olayı sormaya kalkarsa iş yürümez. Dönerçeşme gibi, Meydan gibi, Çamlık gibi yerlerin mutlaka orada bulunan esnafın, kent konseyinin, belediyenin teklif ve görüşlerini alıyoruz, almamızda lazım. Öncelikle Dönerçeşme Meydanının yapılmasına neden ihtiyaç duyuldu? Hükümet caddesinde yapılan düzenlemeden sonra orada bir kot farkı oluştu. Burada yaptığımız güzel yol ve kaldırıma bu yakışmadı, oradaki altyapı da eskimişti. Orada bulunan esnafın zaman zaman bizlere talepleri oluyordu. Orada ki zabıta binasını da Büyükşehir olarak biz kullanacağız. Arkadaşlar bir proje hazırlamış sizlere gönderdik. Oraya başlamadan önce Ünye Belediye Başkanımızla bizlerin Park Bahçe Daire Başkanımız, Ulaşım Daire Başkanımız görüştü. Sizlerden de bir çizilmiş proje geldi. Biz zaten döner çeşmeyi muhafaza edeceğiz. Meydana adını veren zaten çeşme bunu muhafaza edeceğiz, sert zemin, ağaçlandırma yapacağız ama yeşil alanı biz uygun görmedik. İnsanların yoğun olarak geçtiği bir yerde yeşillendirmeye ihtiyaç var mı? Ağaç olsun, gölgelikler, Pergular olsun, kent mobilyaları olsun, oturma grupları olsun bunlar amenna. Aramızda bir itilaf yok aynı şeyleri söylüyoruz. Perguların üzerine de o yetişmiş sarmaşık bitkilerinden de ekilir ve aynı eskisi gibi olur. Otopark falan olmayacak, bizden duymadığınız şeylere inanmayın. Dedikodulara bakarsak AVM bile yapılıyor derler” dedi.

Çamlık’ta yapılacak çalışma hakkında da bilgiler veren Çöpoğlu; “Ünye Çamlık’ta otel ya da yüksek katlı bir bina yoğunluğu düşünmüyoruz. Orada ki yapacağımız binaların yüksekliği yine orada bulunan çamların yüksekliğini aşmasın istiyoruz, mimara bunu söyledik. 2 ya da 3 tane çok amaçlı salon yapacağız orada önceden motel olan ve sonra yıkılan yere. Onun dışında ağaçlara hiçbir zarar vermeden macera parkurları, yürüyüş alanı, bisiklet yolu gibi çalışmalar yapacağız. O alanı insanlara daha fazla kullandırırız diye düşünerek hareket ediyoruz. Orada ki salonları denize sıfır çizdirmedik. Denizle bina arasını vatandaş, kamu kullansın istedik. Eğer denize sıfır yapılsa orada yürüyüş yolu kesiliyor. Ekibimiz bu konularda hassas” ifadelerini kullandı.

Keyifli bir ortamda gerçekleşen konuşmaların ardından Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, ziyaret için teşekkür ederek yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan bayramını kutladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.