son haberler

DEPREMZEDE İZCİLERDEN 81 KENTE TOHUM TOPU

Yayınlanma Tarihi: 4 Ağustos 2023 okunma

DEPREMZEDE İZCİLERDEN 81 KENTE TOHUM TOPU
Eğitim
0

Türkiye İzcilik Federasyonu, deprem bölgesinde yaşayan öğrencilere kaktı sunmak amacıyla İstanbul Beykoz’da “Asrın Dayanışması Yaz İzci Kampı” düzenliyor.

Türkiye İzcilik Federasyonu, deprem bölgesinde yaşayan öğrencilere kaktı sunmak amacıyla İstanbul Beykoz’da “Asrın Dayanışması Yaz İzci Kampı” düzenliyor. Kampa, 650’si deprem bölgesi olmak üzere Türkiye genelinden 1000’i aşkın izci ve izci liderleri katılıyor.

Kampa katılan 10-15 yaş aralığındaki depremzede öğrenciler, temel izcilik eğitiminin yanı sıra kurulan atölyede, deprem sonrası gösterilen yardımseverlikten dolayı tüm Türkiye’ye teşekkür etmek için elleriyle tohum topları üretiyor. Kampa, 650’si deprem bölgesi olmak üzere Türkiye genelinden 1000’i aşkın izci ve izci liderleri katılıyor.

Çevresel sürdürülebilirlik kapsamında ÇEKUD’un kampa özel hazırladığı tohum topu projesine Kuveyt Türk destek veriyor. 81 ilimize biner adet gönderilecek tohum topları sonbaharda doğayla buluşturulacak.

Depremzede izciler, 13 Ağustos’a kadar devam edecek izcilik kampında oryantiring, okçuluk, atıcılık, doğa yürüyüşü, hazine avı, tırmanma gibi izcilik oyun ve eğitimleri alıyor, düzenlenen gezilerle İstanbul’un tarihî ve kültürel alanlarını görme ve inceleme fırsatını elde ediyor.

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’nin (ÇEKUD) izcilik kampına özel geliştirdiği ve koordinasyonunu yürüttüğü “Tohumdan Fidana: 81 İle 81 Bin Tohum Topu” projesi kapsamında kamp alanında tohum topu üretim istasyonu ve atölyesi kuruldu.

Kuveyt Türk’ün destek verdiği proje kapsamında depremzede izciler, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıma neden olan deprem için yardım seferberliği başlatan halkımıza teşekkür etmek amacıyla kendi elleriyle tohum topları üretiyor.

İzcilik kampında kurutulacak olan tohum topları, her bir ilimize 1000’er adet olacak şeklinde ülkemizin tüm şehirlerine gönderilecek ve Eylül-Kasım ayları arasında doğayla buluşturulacak.

Tohum Topu Nedir ?

Atalarımızın binlerce yıldır tohum saklama ve ekim yapma yöntemi olarak kullandığı tohum topu, çevresel sürdürülebilirlik bakımından gündeme gelen ve giderek önemi daha iyi kavranan fidan yetiştirme yöntemidir. Tohum topu, iklim koşulları çimlenme için uygun olana kadar tohumları güvende tutar. Doğayla uyumlu, bakım gerektirmeyen etkili bir ağaçlandırma yöntemidir. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.