son haberler

İkram Çeşmesinden Kışın Çorba Yazın Şerbet Akıyor

Yayınlanma Tarihi: 21 Haziran 2016 okunma

İkram Çeşmesinden Kışın Çorba Yazın Şerbet Akıyor
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kış ayalarında vatandaşların çorba ihtiyacını karşılayan İkram Çeşmesi’nden Ramazan ayı boyunca Osmanlı Şerbeti akıyor.

Ünye Belediyesi’nin Osmanlı’nın sebil geleneğinden hareketle geliştirdiği ve bugüne kadar 61 bin 200 kişiye sıcak çorba içme imkanı sunduğu İkram çeşmesinden şimdilerde buz gibi Osmanlı Şerbeti akıyor. Ünye Cumhuriyet Meydanına kurulan İkram Çeşmesinden her gün 500 kişiye şerbet ikramı yapılıyor. Vatandaşların büyük beğenisini toplayan İkram Çeşmesi, iftar sonrası Ramazan Etkinliklerinin devam ettiği Cumhuriyet Meydanında vatandaşların serinlemesine yardımcı oluyor.

İkram çeşmesi uygulaması ile kültürümüzün en önemli uygulamalarından biri olan ‘hayır’ geleneğini devam ettirdiklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Osmanlı döneminde de özel günlerde çeşmelerden şerbet aktığını kaydetti. Ünye Cumhuriyet meydanında ramazan etkinliklerine yoğun bir ilginin olduğunu hatırlatan Başkan Çamyar, sıcak havalarda vatandaşların serinlemek için İkram çeşmesine rağbet gösterdiklerini belirtti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.