son haberler

İstanbul Havalimanı’nı Ünyeliler Test Etti

Yayınlanma Tarihi: 9 Nisan 2019 okunma

İstanbul Havalimanı’nı Ünyeliler Test Etti
Gündem
0

Dünya’nın konuştuğu havalimanını Ünyeliler test etti.

Ekim 2018’de  resmi açılışının ardından geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen taşınma işlemiyle tam kapasite çalışmaya başlayan İstanbul havalimanı yurt içi ve yurt dışı yolcularına kapılarını açtı.

Terminal büyüklüğü 1,3 milyon metrekare, toplam inşaat alanı ise 76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulan İstanbul 3. Havalimanı 6 bağımsız pist, 500 uçak kapasitesi 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkı ve yıllık 200 milyon yolcusu ile dünyanın en büyük havalimanı olacak.

Atatürk Havalimanı‘ndan taşınmanın tamamlanmasının ardından yolcularına kapılarını açan havalimanında günde 2 bin uçak iniş-kalkış yapabilecek.

Ünyeliler Beğendi

Bir seminer için Antalya’ya giden ve dönüşte İstanbul aktarması nedeniyle yeni havalimanını inceleme fırsatı bulan Ecz. Neşe Akgül Tiyaloğlu ve eşi Ecz. Sabri Tiyaloğlu yeni havalimanı için yaptıkları değerlendirmede “tek kelime ile muhteşem. Devasa büyüklükte bir havalimanı olmuş. İlk kez gelmenin de heyecanını yaşadık. Emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkürler” dediler.

Türkiye’nin Gurur Abidesi

New York’ta bi rprograma katılmak üzere yeni havalimanını kullanan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ünyeli Hemşerimiz Yavuz Selim Kıran ise  “Türkiye’nin gurur abidesi İstanbul Havalimanı… Bugünden geleceğe vurulmuş bir mühür… Her köşesinde büyük bir emek, özen ve ufuk var…NewYork’a hareketimiz öncesi bizleri ağırlayan İGA yönetimine, Kadri Samsunlu’ya ve Turgay Yaman kardeşime yürekten tebrik ve teşekkürler” açıklamasını yaptı.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.