son haberler

Mecliste Yeşil Alan Gerginliği

Yayınlanma Tarihi: 1 Aralık 2015 okunma

Mecliste Yeşil Alan Gerginliği
Gündem
4

Kantar; “Karar İçin Halka Sorun”

Ünye Belediyesi tarafından yıkılan sinema ve kültür sarayının yerine yapılacak iş merkezi Belediye Meclis toplantısında tansiyonu yükseltti. Meclis Üyesi Sezai Kantar, meclise önerge vererek alanın iş merkezi yerine yeşil alan olması gerektiğini belirtti. Başkan Çamyar ise “Çarşı herşeye karşı” diyerek,  “Orası iş merkezi olacak. Çünkü ben oradan Ünye Belediyemizin kasasına en az 20 – 25 milyon para koymayı planlıyorum” dedi.

Ünye Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı bugün gerçekleşti. Meclis Gündemine CHP’li Meclis Üyesi Sezai Kantar’ın kültür sitesinin yıkılarak yerine iş merkezi yapılacak yer hakkında verdiği soru önergesi damga vurdu.

Mecliste Gerginlik 2Sezai Kantar verdiği soru önergesinde, yıkılan alanın yeşil alan olarak düzenlenmesini ve önergeyi dikkate almamaları durumunda halka sorulmasını istedi.

Sezai Kantar verdiği önergede; “Binası şu an yıkım aşamasında olan Belediye Sineması ve Belediye Kültür Merkezi binalarının olduğu mahalle AVM yapılacağını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Ünye’nin akciğeri durumunda bulunan bu alanın açılmasıyla daha önce yapılan yapılaşmanın ne kadar çirkin olduğu herkes tarafından kabul görmektedir. Bu alanın yeşil alan, park bahçe olarak düzenlenmesi Ünye halkanın yararına olacaktır. AVM’ler şehir dışına ya da geniş alanlara yapılması gereken binalardır. Otoparkı ile diğer sosyal alanları ile her türlü ihtiyaca cevap verebilmelidir. Bu alana yapılacak AVM hem yeterli olmayacak hem de görüntü kirliliği yaratacaktır. Eğer önerimiz sizin için yeterli değil ise düşünülen binayı yapmadan önce Ünye halkına sorulmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çarşı Her Şeye Karşı
Önergenin verilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Çarşı her şeye karşı” şeklinde ifadelere yer verdi. Mecliste Gerginlik 3Çamyar; “Bir defa istemezükcülük yapmayacağız. Ben her şeye karşıyım, çarşı her şeye karşı mantığını bir kenara bırakacağız. Sezai Bey tabi dilek güzel, temenni güzel keşke aynı dille aynı temenninin yanında orada ki esnaflarımız bize 20 -25 milyon para getirselerdi. Çünkü ben oradan Ünye Belediyemizin kasasına en az 20 – 25 milyon para koymayı, o parayla da Ünye’nin diğer yerlerini dönüştürmeyi planlıyorum. Aynı talebi Sezai beyin Belediye Başkanı Sayın Osman Yurt, madem çok duyarlıydı 1991 yılında Süleyman Paşa konağının yerini imara açmıştı. Bir sormak lazım buradan, bugün herkesin hayali var Süleyman paşa konağı yapılsın diye ama yapılamıyor maalesef orası imara açıldığı için” dedi.

Para Bir Şekilde Bulunur
Meclis Üyesi Sezai Kantar, Başkanın cevabının ardından “Para bulunur bir şekilde ama o yer bir daha geri alınmaz, bir daha geri kazanılmaz” dedi.

Samimi Bulmuyorum
Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün’de önergeye karşı tavır aldı. Arif Ergün açıklamasında, verilen önergeyi samimi bulmadığını ifade ederek; “Bu önerge daha önce verilseydi samimi bulurdum. Her şey bittikten sonra verildiği için samimi bulmuyorum” dedi.

Geçmişten Örnekler Doğru Olmadı
MHP’li Meclis Üyesi Murat Çıraklı ise Çamyar’ın açıklamalarını doğru bulmadığını belirterek; “Açıklamalarınızda geçmiş Belediye Başkanına atıfta bulunarak örnek vermeniz doğru olmadı” diyerek açıklamalara tepki gösterdi.

4 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.