son haberler

Orta Çarşı, Tuvaletede Karşı

Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2016 okunma

Orta Çarşı, Tuvaletede Karşı
Gündem
0

Ünye Orta Cami Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği’nin girişimleriyle, Orta Caminin kıble yönüne bakan alanda tuvalet yapım çalışmasına başlanırken esnaf duruma tepki gösterdi. Ünye Orta Çarşı, Tuvaletede Karşı 2Belediyesine giden çarşı esnafı, çalışmaların izinsiz ve ruhsatsız yürütüldüğünü öğrenince yetkililerle birlikte çalışmaları sonlandırdı.

Uzun süredir Orta Çarşı’da yaptırılmak istenen tuvalet için Ünye Orta Cami Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği tarafından izinsiz bir şekilde çalışma başlatıldı. Çalışmayı fark eden ve duruma tepki gösteren Orta Çarşı esnafı, çalışmanın yapılmaması için Orta Çarşı, Tuvaletede Karşı 3çalışanlara engel oldu. Polis ekiplerinin müdahale ettiği tartışma kısa sürerken, münakaşanın ardından kalabalık esnaf grubu olay çıkartmadan dağıldı. Ancak durum hakkında bilgi edinmek için Ünye Belediyesine giden Orta Çarşı esnafı, çalışmaların izinsiz ve ruhsatsız olduğu öğrenince yetkililerle birlikte tuvalet yapım çalışmalarını durdurdu.

Bölge esnaflarına göre Orta Çarşıya yapılacak bir tuvaletin o civarda koku yapacağı, kıble yönünde tuvalet yapılmasının doğru olmadığı gerekçeleriyle çalışmalara engel olduklarını belirtirken, çözüm olarak tuvaletin yer altına yapılmasının daha Orta Çarşı, Tuvaletede Karşı 4doğru olacağını söylediler.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.