son haberler

ÜNYE KALESİ YENİYILDA TURİZME AÇILACAK

Yayınlanma Tarihi: 25 Aralık 2023 okunma

ÜNYE KALESİ YENİYILDA TURİZME AÇILACAK
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip Ünye Kalesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona aşamaya gelindiğini açıkladı.

Ünye kalesinin yılbaşından itibaren turizmin hizmetine açılacağını açıkayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bitme aşamasına gelen çalışmaları İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ve Ordu Müze Müdürü Mustafa Seyfullah Kolağasıoğlu ile birlikte yerinde inceledi.

2 bin 500 yıl öncesine dayanan, Pontus Kralı 6’ncı Mithridates tarafından inşa ettirilen Ünye Kalesi’nde Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Ünye Belediyesi tarafından devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Restorasyon projelerimizle yeniden turizme açmaya hazırlandığımız, 2 bin 500 yıllık geçmişi bulunan Ünye Kalemizde dehlizlerin açılması sonrası raylı sistemle ziyaret edilmesi, yürüyüş yolları gibi tamamlanan birçok çalışmayı müdürlerimizle inceleyerek son durumu gözden geçirdik. Çok yakında bölgemiz için çok önemli bir destinasyonu daha hizmeti açmış olacağız. Yılbaşı itibariyle Ocak ayında kalemizin açılış izinlerini alarak bir an önce açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İlgili birim müdürlerimiz ile Müze Müdürlüğümüz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Açılışın ardından hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaretine sunulacak. Kısa sürede ilgi odağı haline geleceğini tahmin ediyoruz. Son eksiklerimizi de tamamlayarak heyecanla açılış sürecini belirleme gayreti içerisindeyiz. İnşallah açılış heyecanını da hemşerilerimizle birlikte yaşayacağız. Ünye’mize hayırlı olsun” dedi.

HABER: Mehmet Emin Danış

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.