son haberler

Ünye Kent Konseyi, Dönerçeşme Meydanı İçin Harekete Geçti

Yayınlanma Tarihi: 29 Haziran 2016 okunma

Ünye Kent Konseyi, Dönerçeşme Meydanı İçin Harekete Geçti
Gündem
2

Ünye Dönerçeşme Meydanı’nda bir açıklama yapılmadan ve hiç bir bilgi paylaşımı olmadan yapılan yıkımın yanlışlığına dikkat çekildi.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Haznedar Yalın, meydandaki ani yıkım ve bu yıkım sırasında sembolik görsel figürlerin parçalanması, vahşi ağaç kesimi, çiçek katliamı karşısında Ünyelilerin şok geçirdiğini ifade ederek, “Böyle bir uygulama hiç bir şekilde kabul edilemez.” dedi.

kent konseyi 2Dönerçeşme Meydanı’nda yapılacak yeni düzenlemede buranın tarihinden gelen bilgi ve kültüre ters yapılaşma olmamasına özen gösterilmesi gerektiğine işaret eden Yalın, bu konuda Ünye Kent Konseyi’nde alınan, Büyükşehir’e iletilen kararların önemli olduğunu belirtti.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Haznedar Yalın, ilçe merkezinde bulunan Hükümet Caddesi ile Belediye Caddesi arasındaki Dönerçeşme Meydanı’nda Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen ani yıkım ve burada yapılan ağaç-çiçek katliamı ve yapılacak yeni düzenleme ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

“Ani Bir Yıkım Gerçekleştirilmiştir”

Ayşe Haznedar Yalın tarafından yapılan basın açıklaması şöyle; “Tarihi Dönerçeşme Meydanımızda talihsiz bir çalışma olmuştur. Burada Ünye kamuoyuna hiç bir açıklama yapılmadan, hiç bir bilgi paylaşımı olmadan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ani bir yıkım gerçekleştirilmiştir. Yıkım sırasında Meydan’da bulunan görsel sembolik figürler paramparça edilmiş, ağaçlar vahşice kesilip yok edilmiş, çiçekler adeta katledilmiştir.

“Şikâyet Üstüne Şikâyetler Gerçekleşti”

Ünyeliler böylesine oldubitti bir uygulama karşısında şok olmuş, Ünye Kent Konseyi’ne şikâyet üstüne şikâyetler gerçekleşmiştir. Öncelikle Ünye’nin değerlerine sahip çıkma noktasında hemşerilerimizin gösterdiği duyarlılığa çok teşekkür ediyoruz.

Kent Konseyi Olağanüstü Toplandı

Ünye Kent Konseyi Yürütme Kurulumuz olağanüstü bir toplantı yaparak konuyu görüşmüş, Dönerçeşme Meydanı’nda yaşanın Ünyelilere rağmen oldu-bittiye getirilen bir uygulama olduğu kanaatinde birleşilmiştir. Ayrıca buradaki görsel sembolik figürlerin parçalanması, vahşi ağaç ve çiçek katliamının ise kabul edilemez bir uygulama olduğu belirtilmiştir.

“Oldu Bitti Uygulamaların Şiddetle Karşısındayız”

Ünye Kent Konseyi’nin toplantısında, hangi kurum tarafından yapılırsa yapılsın bu tür oldubitti uygulamaların şiddetle karşısında olunması ve tepki gösterilmesi oy birliği ile karar altına alınmıştır.

“Yeni Düzenlemem Meydanın Tarihinden Gelen Kültürle Ele Alınmalı”

Konsey Yürütme Kurulu toplantısında; Dönerçeşme Meydanı’na yapılacak yeni düzenlemenin buranın tarihinden gelen bilgi ve kültürle birlikte ele alınması… Civardaki tarihi binalarla ortak tarihi doku oluşturması… Bu anlamda tarihi çeşme simgesinin döner sütunu ile birlikte burada mutlaka olması… Çeşmenin musluklarından acı suyun akması… Şehrin tam merkezinde çok hareketli noktada bulunan meydanda insanları bir parça dinlendirebilecek oturma grupları olması… Bu oturma gruplarının çiçek ağaçlarla gölgelendirilmesi… Meydanda bulunan ve çok kabul gören döner toplardan hiç değilse bir tanesinin buraya konulması… Geçmişte olduğu gibi yeni düzenlemede de buranın açık hava sergilerine uygun şekilde düzenlenmesi ile ilgili olarak kararlar almış. Bu kararlarını Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne iletmiştir.”

Ünye Kent Konseyi tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne iletilen konunun dönüşü için cevap bekleniyor.

2 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.