son haberler

Ünyelilere Seslendi:Birlikte Çözelim

Yayınlanma Tarihi: 6 Şubat 2019 okunma

Ünyelilere Seslendi:Birlikte Çözelim
Ekonomi
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Ünye OSB için çol önemli çağrı yapıldı.

Dönümü 81 Bin TL
Yapılan çağrıda “Ünye OSB yönetim kurulu olarak aldığımız bir kararla OSB bin bir an önce gerçekleşmesi için, devletimizin kamulaştırmaları yapması beklenmeden, sadece Ünye içindeki paydaşların insiyatif kullanmasının sağlanması ile ilgili çok önemli bir gelişme oldu. Bu gelişme “katılım ortaklığı” na benzer bir yöntemle organize sanayi bölgesi parselleri her dönüm için 81.000 TL den verilmek üzere katılımcı çağrısı yapılmasıdır. Bu bedel organize sanayi avantajları düşünüldüğünde özellikle emek yoğun işletmeler için çok küçük kaldığı ortadadır.”

Kalan 89 dönümü için katılımcıya çağrı yapıyoruz

“550 dönüm olan alanın yollar, parklar, sosyal alanlar haricindeki net 261 dönüm imar alanı parselleri için şu an kesinlik kazanan 170 dönümüne katılımcı çıkmıştır. Kalan 89 dönümü için katılımcıya çağrı yapıyoruz. Toplam 261 dönümün tamamı için kesin yatırımcı oluştuğunda, mart nisan ve mayıs ayı içinde üç taksit olmak üzere tahsil edilerek arsa sahiplerine mahkeme kararıyla belirlenen bedeller ödenerek derhal üç ay içinde alınacak, yatırımcı yatırımını gerçekleştirir gerçekleştirmez de tapusu verilecektir.”

Alt Yapı Eşzamanlı Başlayacak

” Satın alınmaya müteakip Ordu Büyükşehir Belediyesi, Yedaş , Fındık gaz, kurumlarınca eş güdümlü bir şekilde derhal alt yapılar, yollar, parklar, peysaj yapılacaktır.”

32 Yıllık Rüyayı Gerçekleştirelim
” Bu doğrultuda bir an önce gerek Ankara’daki Ünye Dernekleri, gerek İstanbul’daki Ünye dernekleri gerekse şahsi marifetlerle ve özellikle siyasetçilerin ünye tarihine iz bırakma fırsatını değerlendirme girişimleri ile, kalan alanların bedellerinin karşılanarak parsel edinimi ile ilgili yatırımcılara ulaşmamızın sağlanması gerekmektedir. Bu konuda duyarlı olunarak Çalışmalar yapmak 32 yıllık rüyamızın gerçekleşmesine yönelik her hemşehrimizin görevidir.
Bu konuda yatırımcıların 12.02.2019 tarihinde yapılacak ikinci bir toplantıya kadar karar vererek Ünye OSB yönetimine bilgi vermeleri gerekmektedir” denildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.