son haberler

Üretici Endişeli, Çocuklar Keyifli

Yayınlanma Tarihi: 22 Ağustos 2018 okunma

Üretici Endişeli, Çocuklar Keyifli
Ekonomi
0

Karadeniz’in tek geçim kaynağı fındık fiyatının TMO tarafından belirlenmemesi üreticilerin endişeli bir bayram geçirmesine sebep olurken harmanın keyfi ise çocuklara kaldı.

Serbest piyasa koşullarında maliyetinin altında fındık satışı devam ederken hem tüccar hem de üretici devlet tarafından görevlendirilen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fiyatını bekliyor. Ziraat Odaları tarafından “geç kalındı” denilse de TMO henüz 2018 yılı fındık alım fiyatını açıklamadı. Geçtiğimiz günlerde TMO Genel Müdürlüğü koltuğunda değişiklik yapılarak yeni Genel Müdür Ahmet Güldal atanmıştı.

Fındık hasadı bir yandan devam ederken birçok üretici pazara fındık indirerek serbest piyasa koşullarında fındığını sattı. Üretici kadar tüccarlar da resmi taban fiyatı beklerken yeni sezon ürünün en az 15 TL’den başlaması bekleniyor.

Üreticinin gözü kulağı gelecek habere çevrildi ancak üretici kadar endişeli olmayanlar da vardı. Çocuklar fındık harmanlarını oyun alanlarına çevirdi. Patozlanan fındık harmanlarda kurumaya bırakılırken çocuklar için eğlenceli alanlar oldu. Çocuklar gün boyu harmanda vakit geçirerek fındıkla çeşitli oyunlar oynadı. Üreticiler de endişeli bekleyişlerini çocukların mutluluğuna ortak olarak giderdi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.